În Columbia, președintele SUA se va întâlni cu omologul său, Juan Manuel Santos.
Cu ocazia primei sale călătorii în America Latină, Trump va participa la o serie de întâlniri bilaterale, multilaterale și culturale, potrivit aceleiași declarații.
De asemenea, domnul Trump a decis să facă această vizită și pentru a demonstra “hotărârea sa de a aprofunda relațiile istorice pe care le avem cu partenerii noștri din regiune, de a întări angajamentul nostru comun pentru îmbunătățirea securității și prosperității cetățenilor din cele două Americii” ​​și de a promova “democrațiile puternice, un comerț reciproc echitabil, precum și o mai mare siguranță a granițelor”.
Vizita are loc pe fondul unei declarații a președintelui Trump, în care acesta s-a referit la țările latino-americane cu apelativul “țări de hazna”, în cadrul unei ședințe pe tema imigrației, în luna ianuarie. Evident, declarația a declanșat proteste pe scară largă în regiune.
Legăturile dintre SUA și America Latină au fost, de asemenea, puse la grea încercare de propunerea lui Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexicul, de ordinul său de a impune taxe foarte mari pe importurile de oțel și aluminiu, precum și de retragerea SUA din cadrul unui acord comercial regional cu America Latină, în ianuarie 2017.

Tag-uri:
trump, america latina


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-111.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-111-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În Columbia, președintele SUA se va întâlni cu omologul său, Juan Manuel Santos. Cu ocazia primei sale călătorii în America Latină, Trump va participa la o serie de întâlniri bilaterale, multilaterale și culturale, potrivit aceleiași declarații. De asemenea, domnul Trump a decis să facă această vizită și pentru a demonstra 'hotărârea...

Preluat de la EVZ