Potrivit I IPJ Bihor, poilițiștii au descins în şase locaţii unde realizează percheziţii domiciliare necesare „pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de constituire a unui grup infracţional organizat”.

Percheziţiile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii antifraudă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, în mod repetat, reprezentanţii a 25 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor ar fi creat un circuit financiar fictiv de mare amploare în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, înregistrând în evidenţele contabile facturi de achiziţii fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă realitatea, emise de către două societăţi bihorene cu un comportament de tip „fantomă” care nu au desfăşurat în fapt nicio activitate comercială, precum şi de la alte societăţi comerciale, fără ca acestea să reflecte realitatea”, mai transmit polițiștii.

Prejudiciul cauzat bugetului statului este de 4.172.301 lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit dedus ilegal de către reprezentanţii societăţilor respective. La finalizarea percheziţiilor domiciliare, în baza unor mandate de aducere, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri.

Tag-uri:
descinderi, perchezitii, evaziune, bihor, oradea, suveica


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-185.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-185-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Potrivit I IPJ Bihor, poilițiștii au descins în şase locaţii unde realizează percheziţii domiciliare necesare „pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de constituire a unui grup infracţional organizat”. Percheziţiile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de...

Preluat de la EVZ