“Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie” a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro.

Hubert de Givenchy a devenit cunoscut pentru creaţiile sale purtate de Jackie Kennedy şi de actriţa Audrey Hepburn, care i-a fost muză.

Poate cel mai mult, faima i-a fost adusă de rochia neagră pe care Audrey Hepburn a purtat-o în pelicula Mic dejun la Tiffany, devenită între timp un simbol al eleganţei.

Givenchy obişnuia să spună: “La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile.”

Eternul ucenic”, aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea “Domnul”/ “Monsieur” şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era “buldozerelor industriale”.

Tag-uri:
givenchy, deces, moarte, doliu, moda


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-232.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-232-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
'Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie' a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro. Hubert de Givenchy a devenit cunoscut pentru creaţiile sale purtate de Jackie Kennedy şi de actriţa Audrey Hepburn, care i-a fost muză. Poate...

Preluat de la EVZ