Poliția din orașul american New York a anunțat, luni, că toți cei cinci pasageri ai elicopterului care s-a prăbușit în apele estuarului East River din New York au murit, iar pilotul a supraviețuit, relatează site-ul agenției Reuters.

Inițial, autoritățile, au anunțat că două persoane au decedat, iar alte trei sunt în stare critică, în urma prăbușirii unui elicopter în apele estuarului East River din orașul New York, au anunțat autoritățile, potrivit site-ului agenției The Associated Press.

Aeronava, la bordul căreia se aflau șase persoane, aparținea companiei Liberty Helicopters.

 Pilotul a reușit să se iasă de unul singur din epava elicopterului, fiind salvat de un remorcher, și este într-o stare bună.

Un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației din SUA a declarat că elicopterul de tip Eurocopter AS350 s-a prăbușit duminică, în jurul orei locale 19.00 (ora României, luni, 01.00).

Autoritățile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului aviatic.

Pentru salvarea pasagerilor a fost nevoia de intervenția scafandrilor întrucât epava elicopterului s-a scufundat destul de rapid după prăbușire, până la adâncimea de 15 metri.

Daniel Nigro, un oficial din cadrul departamentului de pompieri, a declarat că operațiunea de salvare a fost una dificilă întrucât scafandrii au fost nevoiți să taie și îndepărteze centurile de siguranță cu care erau legați pasageri, confruntându-se și cu o temperatură scăzută a apei și curenții puternici.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/elicopter-prabusit-la-new-york-cinci-persoane-au-murit-47347.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/elicopter-prabusit-la-new-york-cinci-persoane-au-murit-47347-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv