Jurnaliștii de la Lumeajustitiei.ro prezintă un document exploziv, care dezvăluie modul de operare ilegal al “Binomului SRI-DNA”. Și nu este orice fel de document, ci unul provenit chiar de la Serviciul Român de Informații. Mai exact, de la unitatea SRI UM 0198 București.

Concret, în iunie 2017, șeful UM 0198 SRI București a transmis către Secția Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, în atenția procurorului militar șef, generalul de brigada magistrat Gheorghe Cosneanu, un răspuns solicitat în contextul dosarului penal deschis la parchet în care se anchetează falsificarea grosolană a stenogramelor din cauza “Sturdza-Ceteraș”.

Este un caz prezentat pe larg petrecut în perioada în care SRI era condusă operativ de generalul Florian Coldea (foto stânga, alături de șefa DNA Laura Kovesi), caz în care stenogramele unor înregistrări ridicate de la domiciliul prințului Paltin Sturdza au fost mistificate și contrafăcute.

Răspunsul SRI către PICCJ a venit tocmai în contextul acestui dosar, după ce judecătoarea Francisca Vasile a decis că este nevoie de identificarea ofițerilor SRI care, alături de procurorul DNA Iulian Nica (plecat între timp la Parchetul Tribunalului Brașov), au contribuit la faslificarea stenogramelor. Raportul SRI trimis către procurorul militar șef Gheorghe Cosneanu aruncă în cârca procurorului DNA Iulian Nica falsificarea stenogramelor.

În același raport este prezentat modul de operare pe lângă lege al „Binomului SRI-DNA”. SRI recunoaște că a scos stenogramele folosite de Iulian Nica în dosarul lui Paltin Sturdza, dar dezvăluie că nu a făcut acest lucru într-un cadru legal, ci cu zece ofițeri amatori, nespecializați în asemenea activități, nu din obligație oficială, ci la rugămintea procurorului DNA. SRI recunoaște totodată că a scos stenogramele pentru a-l ajută pe procurorul DNA Nica, acesta venind benevol la unitatea Serviciului de Român de Informații din Brașov, cu hardurile la sub braț.

Citește mai multe pe Luju.ro.

Tag-uri:
dna, judecator, iulian nica, probe, harduri, inregistrari, sri


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-214.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-214-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Jurnaliștii de la Lumeajustitiei.ro prezintă un document exploziv, care dezvăluie modul de operare ilegal al “Binomului SRI-DNA”. Și nu este orice fel de document, ci unul provenit chiar de la Serviciul Român de Informații. Mai exact, de la unitatea SRI UM 0198 București. Concret, în iunie 2017, șeful UM 0198...

Preluat de la EVZ