Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare.

„Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioașă creștină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare”, susțin inițiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de țări ale UE.

Președintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a susținut proiectul de lege în plen, afirmând că „vremea lozincilor că totul se rezolva prin muncă ar trebui să treacă” și că angajatorii au nevoie de angajați odihniți. 

Plenul Camerei Deputaților, for decizional, a adoptat proiectul, în 28 februarie, cu 233 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și 19 abțineri.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/legea-prin-care-vinerea-mare-este-sarbatoare-legala-nelucratoare-a-fost-promulgata-47352.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/legea-prin-care-vinerea-mare-este-sarbatoare-legala-nelucratoare-a-fost-promulgata-47352-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv