Șoferul mașinii din care a fost aruncat tânărul găsit ulterior mort, pe o stradă din Pitești, este cercetat în stare de libertate. Polițiștii din Argeș au deschis un dosar penal in rem pentru lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălin Zamfir, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că șoferul care a condus mașina din care a fost aruncat tânărul găsit mort a fost audiat și este cercetat în stare de libertate. Incidentul s-a petrecut în cartierul Teilor din Pitești.

“Când a fost găsit tânărul, care are 20 de ani, era în mașină cu alte trei fete, toate minore. S-a stabilit că acestea nu au legătură cu cazul. În urma audierii, cercetările s-au extins și acum trebuie să stabilim câte persoane au fost implicate, ce implicație au avut și cum au participat. Șoferul este cercetat în stare de libertate”, a spus Zamfir.

Potrivit sursei citate, dosarul este in rem și a fost deschis pentru moarte suspectă și lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

“Pedeapsa pentru lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate este de la trei luni la un an de închisoare sau amendă”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.

Cauza decesului se va stabilit în urma necropsiei și examenului toxicologic.

La audieri, susțin surse judiciare, șoferul a recunoscut ce s-a întâmplat și le-a spus anchetatorilor că s-au speriat când tânărului i s-a făcut rău, cel mai probabil din cauza consumului de substanțe interzise, și au decis să-l abandoneze în zona blocului în care locuia, acesta fiind găsit, ulterior, mort.

Tânărul aruncat din mașină avea 28 de ani și a fost cercetat, anterior, într-un dosar trafic și consum de droguri.

Duminică au fost organizate mai multe filtre în județul Argeș, după ce un tânăr a fost aruncat dintr-o mașină, iar apoi fost găsit mort. După aproape patru ore, jandarmii au identificat mașina și l-au dus la audieri pe șofer. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tanarul-care-si-a-aruncat-in-strada-prietenul-gasit-ulterior-mort-cercetat-in-stare-de-libertate-47356.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/tanarul-care-si-a-aruncat-in-strada-prietenul-gasit-ulterior-mort-cercetat-in-stare-de-libertate-47356-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv