Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Sijjarto, a declarat luni că abordarea chestiunii imigrației de către guvernul de la Viena și de forțele de centru și dreapta care au câștigat alegerile în Italia sunt foarte asemănătoare blocului statelor central europene.

„Este deci evident că pe viitor vom lucra împreună”, a spus Sijjarto, citat de Reuters. „Nu împotriva părții occidentale a Europei, ci împotriva imigrației și în favoarea intereselor noastre, deoarece noi punem securitatea pe primul loc.”

Atât Ungaria cât și aliatele sale central-europene din Grupul de la Vișegrad (Polonia, Cehia, Slovacia) au refuzat să accepte cotele de refugiați impuse de Bruxelles.

În Austria, cancelarul Sebastian Kurz a format o coaliție anti-imigrației cu Partidul Libertății, după alegerile de anul trecut, a căror dezbatere a fost dominată de tema refugiaților.

În Italia, forțele eurosceptice și anti-imigrație au câștigat detașat alegerile, învingând forțele pro-UE și pro-imigrație.

Sijjarto a declarat că țările din Grupul de la Vișegrad nu intenționează să își lărgească alianța, însă acest lucru nu ar trebui să împiedice strângerea legăturilor cu state care au concepții politice asemănătoare.

Tag-uri:
ungaria, imigranti, orban, austria, italia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-223.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-223-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Sijjarto, a declarat luni că abordarea chestiunii imigrației de către guvernul de la Viena și de forțele de centru și dreapta care au câștigat alegerile în Italia sunt foarte asemănătoare blocului statelor central europene. „Este deci evident că pe viitor vom lucra împreună”, a...

Preluat de la EVZ