Reamintim despre cazul fostului SS-ist de la Auschwitz care a făcut valuri lunile trecute după ce i-a fost refuzat recursul împotriva încarcerării. Cu toată vârsta sa înaintată. decizia a fost luată de Curtea Constituţională germană, respingând recursul avocaţilor care susţineau că Groening e prea bătrân şi distrus fizic pentru a putea suporta regimul penitenciar. Fostul contabil de la Auschwitz, cum a fost numit Groening, a fost condamnat în 2015 pentru complicitate la asasinarea a 300.000 de evrei.

Printre sarcinile sale în lagărul de exterminare erau numărarea banilor şi a bunurilor preţioase luate de la prizonieri, printre care şi dinţi de aur, dar tribunalul n-a putut dovedi o responsabilitate directă în moartea prizonierilor din lagăr. Avocatul său, Hans Holtermann, a prezentat recursul la jumătatea lui decembrie, după ce cererea de a nu se recurge la încarcerare a fost respinsă de două tribunale de rang inferior.

Condamnarea lui Groening a fost într-un mod special seminificativă în Germania. Mai înainte, multe proceduri intentate împotriva celor ce au aparţinut SS, fuseseră arhivate pentru lipsă de probe care i-ar fi legat de crime. Groening a fost practic producătorul propriei condamnări, fiindcă a depus spontan mărturie despre atrocităţile comise la Auschwitz, cerând totodată scuze poporului german.

Tag-uri:
Groening, contabilul, Auschwitz, a murit, condamnat


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-283.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-283-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Reamintim despre cazul fostului SS-ist de la Auschwitz care a făcut valuri lunile trecute după ce i-a fost refuzat recursul împotriva încarcerării. Cu toată vârsta sa înaintată. decizia a fost luată de Curtea Constituţională germană, respingând recursul avocaţilor care susţineau că Groening e prea bătrân şi distrus fizic pentru...

Preluat de la EVZ