Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a transmis o avertizare de Cod Roșu pentru bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, din judeţele Harghita și Braşov, valabilă până marți seară, la ora 24.00. Hidrologii au transmis că, urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că a solicitat operaționalizarea grupelor operative și activarea comitetelor județene pentru situații de urgență pentru cele două județe aflate sub cod roșu. Astfel, peste 3.000 de pompieri se află în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice care intervin în sprijinul comunităților afectate de scurgerile masive de pe versanţi, torenţi, pâraie şi de creşterile rapide de debite cu depăşiri ale cotelor de pericol. Nivelul de alertă a fost ridicat, iar personalul Ministerului Afacerilor Interne se poate suplimenta în funcție de situația din zonele afectate. De asemenea, polițiștii și jandarmii sunt pregătiți să acorde sprijin comunităților vizate de codul roșu.

Afectate de inundații sunt și județele Teleorman, Argeș și Dâmbovița.

Astfel, în județele Argeș și Dâmbovița pompierii au acționat pentru evacuarea apei din gospodarii, acumulate în urma precipitațiilor abundente.

De asemenea, la Teleorman s-au derulat acțiuni de îndiguire cu saci de nisip pentru protejarea locuințelor și gospodăriilor din comuna Orbeasca (satele Orbeasca de Jos și Laceni).

Tag-uri:
inundatii, cod rosu, avertizare, ISU, MAI, pompieri


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/isu-inundatii-case-si-drum.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/isu-inundatii-case-si-drum-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a transmis o avertizare de Cod Roșu pentru bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, din judeţele Harghita și Braşov, valabilă până marți seară, la ora 24.00. Hidrologii au transmis că, urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate,...

Preluat de la EVZ