Bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare din județele Harghita și Brașov intră până marți până la miezul nopții sub cod roșu de inundații, conform unei alte avertizări emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte de inundații și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, județele Harghita și Brașov”, se arată în avertizarea emisă marți.

Tot marți, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundații, valabil marți de la ora 14.40 până miercuri, la ora 10.00, fiind vizate râuri din județele Harghita, Covasna și Brașov.

Totodată, a fost instituit cod galben de inundații pe râuri din județele Harghita, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Alba, Mehedinți, Dolj și Olt până miercuri la ora 9.00, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova până miercuri la ora 12.00, Covasna, Brașov, Buzău, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași, Vaslui și Galați până miercuri seara.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-rosu-de-inundatii-pe-rauri-din-doua-judete-47377.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/cod-rosu-de-inundatii-pe-rauri-din-doua-judete-47377-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv