Ploile abundente au condus la inundarea mai multor gospodării din judeţele Covasna şi Olt. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite că subunităţile de intervenţie ale ISU Covasna acţionează pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei din localităţile Floroaia, Băcel şi Brădet.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu echipe ale Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA), intervin cu trei motopompe pentru evacuarea apei din zona afectată a localităţii Băcel.

De asemenea, Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului intervine în localităţile Floroaia şi Brădet pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Situaţia din teren este permanent monitorizată de echipaje de pompieri, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi echipaje ale SGA Covasna, iar dacă situatia o va impune, vor suplimentate forţelele şi mijloacele de intervenţie

În judeţul Olt, pompierii Stației Scornicești, cu o autospecială de stingere, prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei și două motopompe transportabile, au intervenit în comuna Bărăști pentru evacuarea apei din trei gospodării.

Apa s-a acumulat, în urma precipitațiilor și scurgerilor de pe versanți, în curțile celor trei gospodării și exista pericolul să se infiltreze și în locuințele și anexele gospodărești.

Pompierii au evacuat aproximativ 90 de metri cubi de apă din cele trei gospodării, iar pericolul de inundare a locuințelor și anexelor a fost redus considerabil.

Situația din localitate este monitorizată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Tag-uri:
inundatiile, apa, judete, ISU, IGSU, pompieri


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/isu-inundatii-olt-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/isu-inundatii-olt-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Ploile abundente au condus la inundarea mai multor gospodării din judeţele Covasna şi Olt. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite că subunităţile de intervenţie ale ISU Covasna acţionează pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei din localităţile Floroaia, Băcel şi Brădet. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu...

Preluat de la EVZ