Potrivit articolului 271 din Codul penal este infracţiune fapta persoanei care împiedică un act procedural şi refuză să furnizeze informaţiile solicitate, pedeapsa fiind închisoare de la trei luni la un an sau amendă.

“Fapta persoanei care face afirmaţii mincinoase sau nu spune tot ce ştie în faţa Comisiei de anchetă este considerată împiedicare a aflării adevărului şi constituie infracţiune, dispoziţiile art. 273 Cod Penal aplicându-se corespunzător”, mai prevede proiectul, potrivit Agerpres.

De asemenea, documentul prevede că persoanele care nu se prezeintă la audieri din motive imputabile sunt considerate incompatibile cu orice funcție publică prevăzută în Legea 144/2007 pe perioadă de tre ani.

“În cazul în care se solicită informaţii în materie penală, Comisia de anchetă trimite o cerere scrisă procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, care are obligaţia de a furniza copii ale documentelor care conţin actele şi datele necesare realizării obiectivelor în vederea cărora a fost constituită comisia. (…) Dacă şedinţa comisiei s-a desfăşurat cu uşile închise, parlamentarii membri ai Comisiei de anchetă sunt obligaţi să păstreze secretul, fiind sancţionaţi dacă dezvăluie elemente ale lucrărilor”, se mai arată în proiect.

Tag-uri:
comisie parlamentara, proiect, legislativ, senat, comisii, inchisoare, amenda


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-321.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-321-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Potrivit articolului 271 din Codul penal este infracţiune fapta persoanei care împiedică un act procedural şi refuză să furnizeze informaţiile solicitate, pedeapsa fiind închisoare de la trei luni la un an sau amendă. 'Fapta persoanei care face afirmaţii mincinoase sau nu spune tot ce ştie în faţa Comisiei de anchetă...

Preluat de la EVZ