Ghiță a precizat că sunt unele instituții în care unii ofițeri SRI ar putea să lucreze nu doar pentru serviciile secrete din România, ci și pentru alte țări.

„Eram membru în comisia SRI, când am pus pentru prima dată problema dacă unii din ofițerii serviciilor de informații românești n-au ajuns să lucreze pentru alte state și pentru alte servicii, fie ele ostile sau partenere”, a punctat Ghiță.

„DNA a devenit o instuție deasupra Constituției. Nu se supune niciunui control reciproc cu celelate instituții, nu respectă legi…”

Sunt mulți cetățeni care spun că DNA se supune unor puteri sau unor comandamente străine. Nu am văzut ca Parlamentul României să laude DNA-ul, până acum am văzut doar ambasadele străine să facă acest lucru

Primii susținători ai acestui binom sunt cei din Ambasada SUA. Ați văzut apoi pe cei din ambasada Franței, pe cei din ambasada Angliei. Mai este apoi și ambsada Olandei… ca atunci când au probleme, în schimbul unor favoruri, unor informații dau fuga la ambasade pentru sprijin. Am indicii în acest fel”, a precizat Ghiță, la România Tv.

Ghiţă a continuat seria atacurilor la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi la adresa fostului adjunct SRI, Florian Coldea.

“Codruţa să ne spună dacă îi dirija pe aceşti oameni, iar Coldea să ne spună de ce se falsificau probele. Era martor la acestea. El era şeful suprem al celui important serviciu din România. Ştia unde zumzăie muştele. A avut o implicare clară în dosare. Sunt nişte criminali.

Cel care s-a luptat cel mai mult cu Florian Coldea să îi oprească aceste orori a fost George Maior. Maior mai reuşea să îi tempereze. Apoi, Coldea a devenit şeful suprem şi o avea pe Kovesi. Coldea nu se simte bine în faţa presei. Nu îi place. El şi Kovesi nu se simt bine de cum i-a adus la lumină Onea şi Portocală”, a spus Sebastian Ghiţă.

Referitor la scandalul declarațiilor dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta privind implicarea SRI în Guvernul Ponta 1, Sebastian Ghiță a declarat:

„Cand niște politicieni se apuca sa faca un Guvern, SRI se trezeste la 6 dimineata si se apuca sa stranga informatii in toate felurile pentru a afla ce se intampla. Este o utopie sa stim ce cauta SRI-ul in chestiunea asta.”

Tag-uri:
ghita


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-407.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-407-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ghiță a precizat că sunt unele instituții în care unii ofițeri SRI ar putea să lucreze nu doar pentru serviciile secrete din România, ci și pentru alte țări. „Eram membru în comisia SRI, când am pus pentru prima dată problema dacă unii din ofițerii serviciilor de informații românești n-au ajuns...

Preluat de la EVZ