„Numărul răniţilor este de zece poliţişti naţionali. Asta nu înseamnă că nu au fost răniţi în rândul poliţiştilor municipali”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale. Contactată, poliţia municipală nu a vrut să facă declaraţii.

Totodată, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, inclusiv un minor şi o femeie, potrivit poliţiei naţionale. Ciocnirile, neobişnuite în capitala spaniolă, au început către ora 20.30 GMT (22.30, ora României), în cursul unei manifestaţii de protest, în urma decesului unui senegalez în vârstă de aproximativ treizeci de ani.

Mam M’Baye Diaye era un vânzător ambulant în Piaţa Puerta del Sol, cea mai celebră din Madrid, potrivit mai multor senegalezi. Protestatari au aruncat cu pietre, pavele şi sticle într-un vehicul de pompieri şi în membri ai forţelor de ordine, care au răspuns cu tiruri cu gloanţe de cauciuc.

Când au sosit ajutoare, „era o patrulă a poliţiei municipale care trecea pe acolo şi care l-a văzut prima. Erau pe cale să-l reanimeze”, a declarat pentrtu AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă. Însă mai mulţi senegalezi cu care AFP a stat de vorbă afirmă că bărbatul a murit după ce a fost urmărit de poliţia municipală. Preşedintele regiunii Madrid, Cristina Cifuentes, şi-a exprimat regretul, vineri, faţă de decesul senegalezului şi a apreciat că a avut loc din ”cauze naturale”, anunță News.ro.

Tag-uri:
madrid, lupte de strada, conflict, politisti, raniti, moarte


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-591.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-591-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Numărul răniţilor este de zece poliţişti naţionali. Asta nu înseamnă că nu au fost răniţi în rândul poliţiştilor municipali”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale. Contactată, poliţia municipală nu a vrut să facă declaraţii. Totodată, şase persoane de naţionalitate spaniolă au fost arestate, inclusiv...

Preluat de la EVZ