Pentru început, Ștefănescu a vorbit despre „lista neagră”, pe care ar fi incluse mai multe nume importante care se opun „sistemului lui Băsescu”.

„Toți știam că există o listă neagră făcută de noua Securitate, la comanda lui Băsescu”, a susținut Codrin Ștefănescu, într-un interviu pentru DCNews.

„Lista cuprindea cel puțin 30-40 de nume, între care pricipalele voci anti-sistem din partid, liderii organizațiilor județene cu rezultate bune în alegeri, membri PSD cu funcții (președinți de CJ, primari de mari municipii – n.r.)”, a mai spus secretarul general-adjunct al formațiunii.

Codrin Ștefănescu a continuat prin a vorbi despre arestarea unui lider de mișcări, care ar fi putut organiza contra-manifestații pentru protestele #Rezist.

„Prima arestare din PSD a dat confirmarea că lista există. Au luat omul care se ocupa de organizarea mitingurilor anti-sistem, Dorin Lazăr Maior. El era președintele Blocului Național al Revoluționarilor și a fost organizatorul mitingurilor împotriva lui Băsescu și a Noii Securități. Dorin a organizat mitingul pro-Arafat, atunci când Băsescu îi ceruse demisia la televizor. De aici, din acest moment, se creează valul în favoarea USL.

Revenind la momentul arestării lui Dorin Lazăr Maior, de ce a fost importantă această mișcare? Pentru că din acel moment nu am mai avut contrapondere la #rezist. Dorin putea să mobilizeze în stradă 20.000 de oameni. Cât de important a fost pentru ei dacă l-au urmărit până în Dubai? Ca să-l aresteze l-au vânat cu toate forțele, l-au anihilat pentru a elimina mișcările de protest, altele decât cele organizate de ei”, a afirmat Ștefănescu.

În fapt, cea mai importantă mișcare a fost arestarea lui Adrian Năstase, a susținut secretarul PSD.

„Arestarea lui Adrian Năstase a deschis Cutia Pandorei și a permis Sistemului să realizeze și să pună în aplicare ce aveau în plan cu lista neagră. Asta era premisa: dacă poate fi arestat fostul prim ministru, omul care ne-a dus în NATO și a încheiat negocierile cu UE, atunci poate fi ridicat oricine ne stă în cale. Bun, ce nu am știut a fost că lista neagră era negociată cu colegi de-ai noștri, din PSD. Și eu, și Vanghelie, și Olguța și Șerban Nicolae și mulți alții am înțeles că aceste arestări care se pregăteau atunci erau menite să destructureze partidul. Auzisem zvonuri că în PSD sunt acoperiți, că se încearcă înlocuirea președinților de CJ, a primarilor, cu acești acoperiți, cu apropiați ai Sistemului.

Nu am avut acces la informații privind mesele, sindrofiile la care negociau cu ai noștri înlocuirea unor actori politici cu alții, prin arestarea curaților și promovarea infiltraților”, a relatat politicianul.

Tag-uri:
PSD, adrian nastase, codrin stefanescu, liviu dragnea, basescu, sistem basescu, lista neagra, rezist


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-688.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-688-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Pentru început, Ștefănescu a vorbit despre „lista neagră”, pe care ar fi incluse mai multe nume importante care se opun „sistemului lui Băsescu”. „Toți știam că există o listă neagră făcută de noua Securitate, la comanda lui Băsescu”, a susținut Codrin Ștefănescu, într-un interviu pentru DCNews. „Lista cuprindea cel puțin...

Preluat de la EVZ