Băsescu a spus că, potrivit legii, premierul Viorica Dăncilă va aproba desecretizarea oricărui protocol pe care şefii de instituţii vor fi de acord să îl desecretizeze.

El a subliniat că, dacă ar fi preşedintele României, ar cere desecretizarea acestor protocoale în viitoarea şedinţă a CSAT de marţi.

“Da, le-aş cere să le desecretizeze. Exact pentru a închide un capitol care va trena tot timpul. Cred că o desecretizare se mai poate întâmpla şi printr-o hotărâre judecătorească definitivă, dacă instituţia nu vrea. Cred, presupun, dar nu ştiu dacă am dreptate. Însă, cert este că mecanismul dat de lege este acesta: şeful de instituţie care a pus ‘secret de stat’ pe un document este singurul care poate să fie de acord cu desecretizarea pe care trebuie să i-o aprobe Guvernul. Doamna Dăncilă spune că e de acord, chiar cere, deci în momentul de faţă este la mâna şefilor de instituţii care au semnat aceste protocoale de colaborare să fie de acord cu desecretizarea”, a mai spus Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că va solicita, luni, desecretizarea de către Ministerul Public – DNA a protocoalelor încheiate cu SRI, scrie Antena3.

Tag-uri:
basescu, desecretizare, protocoale, sri, dna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-728.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-728-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Băsescu a spus că, potrivit legii, premierul Viorica Dăncilă va aproba desecretizarea oricărui protocol pe care şefii de instituţii vor fi de acord să îl desecretizeze. El a subliniat că, dacă ar fi preşedintele României, ar cere desecretizarea acestor protocoale în viitoarea şedinţă a CSAT de marţi. 'Da, le-aş...

Preluat de la EVZ