Prin aplicarea cu un banal trafalet, vopseaua pentru faianță poate da un aspect proaspăt și modern bucătăriei sau a altor încăperi unde ați utilizat acest placaj. Deși poate părea o noutate, în SUA această tehică este folosită în renovări de mai bine de 15 ani, în special de cei care au faianță sau gresie porțelanată, lucrată manual și cu valoare dată de timp.

Care vopsea funcționează?

Evident, nu orice vopsea poate fi aplicată pe aceste suprafețe, dar se găsesc cele destinate acestui proces sub titlul de „Vopsea pentru suprafețe ceramice”. Aceasta are o textură specială, ușor cauciucată, pentru a rezista la umezeală cât și la variații repetate de temperatură. Vopseaua este, în general, garantată să reziste cinci ani, însă cu o bună îngrijire ea depășește acest prag. Retușurile, de asemenea, se realizează ușor, printr-o nouă aplicare – totală sau local – dacă nu optați pentru o culoare dificil de reprodus în cazul în care dispare de piață.

Cum se aplică

Aplicarea vopselei pentru ceramică poate fi făcută de oricine, dacă se respectă cu strictețe pașii de lucru. În primul rând, faianța/gresia trebuie spălată cu detergenți ușor abrazivi și degresanți, apoi clătită, ștearsă și uscată complet. Pentru un plus de priză între suprafața ceramică și vopsea (în special cea foarte lucioasă), se recomandă mătuirea cu hârtie abrazivă, prin mișcări ușoare, cât să nu lase șanțuri sau să deterioreze modelul.

Apoi se șterge foarte bine cu o cârpă și se aspiră tot praful. Se îmbracă obiectele sanitare și blatul în folie de plastic, fixată cu bandă adezivă de hârtie și se începe aplicarea în strat subțire a vopselei, trecând cu pensula sau cu trafaletul și peste îmbinările cu chit. Aplicați succesiv 3 sau 4 straturi de vopsea, până când ajungeți la culoarea dorită, de intensitatea dorită. Lăsați 24 de ore să se usuce sau respectați timpul de uscare recomandat de producător pe cutia de vopsea.

Costuri

O cutie de vopsea pentru ceramică are un preț estimativ de 50 de lei cutia, iar o singură cutie acoperă, în general, șase metri pătrați într-un singur strat. Un specialist din magazinul de desfacere va calcula cantitatea necesară pentru un finisaj perfect, în funcție de suprafața acoperită cu faianță. Pentru a trece de la o culoare închisă la una mai deschisă este recomandat să aplicați în primă fază un strat sau două de vopsea albă, apoi să veniți cu straturile culorii dorite. Paleta este variată la fel ca și vopseaua lavabilă pentru pereți, conținând și nuanțe metalice de argintiu, gri metalic, auriu, roz sidef, cameleon etc.

Tag-uri:
faianta, vopsit


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/unnamed-4_2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/unnamed-4_2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Prin aplicarea cu un banal trafalet, vopseaua pentru faianță poate da un aspect proaspăt și modern bucătăriei sau a altor încăperi unde ați utilizat acest placaj. Deși poate părea o noutate, în SUA această tehică este folosită în renovări de mai bine de 15 ani, în special de cei...

Preluat de la EVZ