Liderul PSD s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind întâmpinat cu huiduieli de către un grup de contestatatri. Străgătele lor se aud și din sala de judecată.

Bombonica Prodana, fosta soţie a a lui Liviu Dragnea, a cerut judecătorilor de la Instanța Supremă încetarea procesului împotriva sa în dosarul DGASPC Teleorman, susţinând că a achitat prejudiciul în acest dosar.

Ea nu este prezentă la proces, solicitarea fiind făcută prin avocatul său. Acesta a mai anunţat că Bombonica Prodana nu doreşte să dea declaraţii în faţa instanţei.

În schimb, Liviu Dragnea este în sala de judecată, urmând ca el să fie audiat la acest termen al procesului în calitate de inculpat.

Tot la acest termen vor fi audiaţi cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica, precum şi trei martori propuşi de Liviu Dragnea, respectiv Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director în CJ Teleorman) şi Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman. Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Tag-uri:
Dragnea, liviu dragnea, inalta curte de casatie si justitie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-924.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/03/button-share-924-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Liderul PSD s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind întâmpinat cu huiduieli de către un grup de contestatatri. Străgătele lor se aud și din sala de judecată. Bombonica Prodana, fosta soţie a a lui Liviu Dragnea, a cerut judecătorilor de la Instanța Supremă încetarea procesului împotriva...

Preluat de la EVZ