Originar din statul american Kansas, R. Lee Ermey a murit duminică în urma complicaţiilor medicale provocate de o pneumonie, a precizat managerul Bill Rogin într-un mesaj publicat pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Actorul american, care a luptat în războiul din Vietnam, a devenit celebru cu rolul sergentului Hartman din filmul “Full Metal Jacket” (1987), regizat de Stanley Kubrick, în care personajul său, un militar sever şi cu un limbaj colorat, încerca să îi transforme pe tinerii recruţi, în rândul cărora se afla şi Joker, personaj interpretat de Matthew Modine, în puşcaşi marini bine antrenaţi şi pregătiţi de luptă.

Pentru acea interpretare, R. Lee Ermey a fost nominalizat în 1988 la Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Într-o carieră de patru decenii, actorul american a interpretat şi alte roluri în filme memorabile – pilot de elicopter în „Apocalypse Now”, autoritarul primar Tillman din „Mississippi Burning” şi a asigurat vocea personajului Sarge, un soldat din plastic din filmul de animaţie „Toy Story”.

Tag-uri:
murit, r lee ermey, ermey, full metal jacket, stanley kubrick


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1153.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1153-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Originar din statul american Kansas, R. Lee Ermey a murit duminică în urma complicaţiilor medicale provocate de o pneumonie, a precizat managerul Bill Rogin într-un mesaj publicat pe Twitter, potrivit agerpres.ro. Actorul american, care a luptat în războiul din Vietnam, a devenit celebru cu rolul sergentului Hartman din filmul 'Full...

Preluat de la EVZ