Milo Djukanovic este oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale care au avut loc duminică în Muntenegru, potrivit rezultatelor finale ale scrutinului difuzate luni, care indică pentru el 53,9 % din voturi, relatează agenţia DPA.

Din şase candidaţi, principalul adversar al lui Djukanovic, Mladen Bojanic, s-a clasat pe locul al doilea, cu 33,4 %, a indicat luni comisia electorală de stat din Podgorica, după numărarea tuturor buletinelor de vot, susține Agerpres.

Ca urmare a victoriei sale în alegeri, Djukanovic (56 de ani), care a candidat din partea Partidului Democratic al Socialiştilor (DPS, de guvernământ), revine, după o retragere autoimpusă, la preşedinţia ţării, funcţie pe care a mai deţinut-o din 1998 până în 2002.

Începând din 1991, Djukanovic a fost, cu unele pauze, fie preşedinte, fie premier. DPS s-a aflat permanent la putere din acea vreme şi Djukanovic este lider al partidului din 1997.

Tag-uri:
Muntenegru, Djukanovic


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1161.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1161-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Milo Djukanovic este oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale care au avut loc duminică în Muntenegru, potrivit rezultatelor finale ale scrutinului difuzate luni, care indică pentru el 53,9 % din voturi, relatează agenţia DPA. Din şase candidaţi, principalul adversar al lui Djukanovic, Mladen Bojanic, s-a clasat pe locul al doilea, cu 33,4...

Preluat de la EVZ