Rusia va adopta o atitudine dură față de Statele Unite în cazul în care Administrația Donald Trump va depăși “liniile roșii” în Siria, avertizează Konstantin Kosacev, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului rus.

“În mod clar, există o stare de înțelegere a situației din Siria. Există o înțelegere a faptului că sunt anumite linii roșii și că reacția Rusiei va deveni dură dacă aceste linii roșii vor fi depășite”, a declarat Konstantin Kosacev în cursul unei reuniuni parlamentare pe tema situației din Siria.

Întrebat dacă Administrația de la Washington cunoaște care sunt aceste “linii roșii”, parlamentarul rus a răspuns afirmativ.

Kosacev a subliniat că raidurile americane efectuate în Siria complică relațiile dintre SUA și Rusia. “Noi am transmis clar că partea rusă are control asupra situației și că există o strategie clară pentru avansarea relațiilor americano-ruse. Cu toate acestea, pentru a se înregistra progrese, este necesară voință și din partea americanilor. Deocamdată, nu vedem acest lucru”, a subliniat oficialul parlamentar rus, citat de agenția Tass.

Rusia a condamnat vehement decizia Statelor Unite de a lansa împreună cu Marea Brtanie și Franța raiduri aeriene împotriva unor baze militare siriene.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/oficial-rus-statele-unite-nu-trebuie-sa-depaseasca-liniile-rosii-in-siria-48112.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/oficial-rus-statele-unite-nu-trebuie-sa-depaseasca-liniile-rosii-in-siria-48112-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv