Augustin Zegrean a vorbit, la B1 TV, despre problemele cu care se confruntă o astfel de inițiativă, propusă de Toader, împotriva lui Iohannis.

„Președintele nu este obligat să dea cerere unei revocări. Nici la remanieri nu e obligat să spună da din prima. Asta a hotărât președintele și decizia lui trebuie respectată.

Opinia președintelui nu poate fi atacată. Tudorel Toader nu poate sesiza CCR, doar Guvernul poate. Ce să atace, refuzul de a revoca? CSM a spus cu unanimitate de voturi că nu se justifică revocarea. Am fost 9 ani la CCR împreună cu Tudorel Toader”, a comentat Zegrean.

Reamintim că, luni, președintele Iohannis a vorbit, într-o declarație de presă, despre revocarea șefei DNA. Pentru șeful statului, motivele invocate în raportul prezentat de Toader au fost insuficiente și, mai mult, nu au respectat prevederile legale. În final, pentru Iohannis, un rol important l-a jucat și avizul negativ dat de CSM, în acest caz.

Tag-uri:
Toader, Iohannis, Kovesi, revocare kovesi, dna, sesizare ccr, ccr, zegrean


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1154.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1154-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Augustin Zegrean a vorbit, la B1 TV, despre problemele cu care se confruntă o astfel de inițiativă, propusă de Toader, împotriva lui Iohannis. „Președintele nu este obligat să dea cerere unei revocări. Nici la remanieri nu e obligat să spună da din prima. Asta a hotărât președintele și decizia lui...

Preluat de la EVZ