În total, 28 de soldaţi turci au fost condamnaţi marţi la închisoare pe viaţă în trei dosare separate în legătură cu tentativa eşuată de puci din 2016 din Turcia, relatează agenţia DPA.

Soldaţii au fost acuzaţi de ”încălcare şi tentativă de înlăturare a Constituţiei” în legătură cu incidentele din Istanbul şi oraşele Mus şi Sirnak, din sud-estul ţării, în cursul puciului eşuat din 15 iulie 2016, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Turcia se află încă sub stare de urgenţă, care a fost impusă după tentativa de puci, menționează Agerpres.

În cursul acestei săptămâni, parlamentul turc se va pronunţa asupra prelungirii stării de urgenţă cu încă trei luni, care, dacă va fi aprobată, înseamnă că ţara se află sub stare de urgenţă de doi ani.

Ca urmare a puciului, peste 50.000 de persoane au fost arestate şi alte circa 150.000 au fost epurate din funcţia publică şi din armată.

Tag-uri:
soldati, turci, condamnari, Erdogan


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1246.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1246-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În total, 28 de soldaţi turci au fost condamnaţi marţi la închisoare pe viaţă în trei dosare separate în legătură cu tentativa eşuată de puci din 2016 din Turcia, relatează agenţia DPA. Soldaţii au fost acuzaţi de ''încălcare şi tentativă de înlăturare a Constituţiei'' în legătură cu incidentele din Istanbul...

Preluat de la EVZ