Știrea privind o eventuală plecarea a sa la Bruxelles am interpretat-o din start ca fiind o diversiune. Iar când am aflat că cel care o împingea în mass-media era Dacian Cioloș, m-am convins că aveam de-a face cu o simplă manevră de imagine. Ca să explic mai bine, Dacian Cioloș a fost în negocieri cu PNL (Alina Gorghiu și Ludovic Orban) și USR (Barna) ca să revină în politică. Condițiile pe care le-a pus în ambele locuri au fost să deschidă lista la europarlamentare și să conducă partidul de unul singur! Ceea ce nu i s-a acceptat. Așa că și-a făcut o jucărie proprie, sprijinit puternic de aceeași camarilă care l-a însoțit și la guvernare, în frunte cu Costin Borc. Una din ţintele sale a fost liderul Dreptei, Klaus Iohannis, despre care a lansat zvonul că va pleca la Bruxelles. Dar să revenim la decizia lui Klaus Iohannis.

Discursul prezidenţial de aseară nu are nici o legătură cu încrederea sa în managementul Laurei Codruța Kovesi sau cu faptul că nu vede Protocoalele, mizeria din Unitățile de Elită ale DNA de la Ploiești, Oradea, Brașov sau București, deciziile instanțelor care aruncă în aer dosare prost croite sau cu probe inventate. Sunt convins că Președintele știe mult mai multe despre aceste lucruri decât noi! Numai că nu poate acționa altfel, fiind în primul rând un om politic. Care vrea să obțină un alt doilea mandat ca președinte. Și care are nevoie să-și păstreze o masă de alegători profund motivați să vină la vot așa cum sunt cei cu #rezist sau #eusuntDNA. Poate că nu par mulți, dar sunt un nucleu dur.

Nemaivorbind despre faptul că în eventualitatea în care era Iohannis de acord cu debarcarea Laurei Codruța Kovesi nu câștiga nici un vot în plus, pentru că votanții Antena 3, România TV, PSD și ALDE ar fi considerat doar că au avut dreptate, dar de votat ar fi votat cu ceilalți.

Această decizie îmi era clară din 1 martie, când am spus că nu vom asista la o finalizare a procedurilor în sensul dorit şi aşteptat. Una din temele de atunci era legată de o eventuală suspendare “Va risca Klaus Iohannis o eventuală suspendare pentru refuzul de a o da afară pe Kovesi? Răspunsul este da, chiar dacă, în opinia mea, șansele unei suspendări a președintelui sunt destul de mici pentru că asta ar însemna ca actuala coaliție de guvernare să se ducă într-o zonă a periferiei politicii europene, devenind subiectul celui mai bun exercițiu de autoritate pe care îl vor face liderii europeni.

Dar, în eventualitatea în care s-ar ajunge la acest moment, Klaus Iohannis va câștiga, ca și Traian Băsescu la prima suspendare, cu 75% din voturi. Mai mult, va avea în buzunarul vestei tot ce înseamnă societate civilă și analiști pro-DNA, o platformă solidă de campanie electorală pentru al doilea mandat, va deveni liderul mișcării #rezist.”

Tag-uri:
kovesi, revocare kovesi, kovesi revocare, kovesi iohannis revocare, kovesi iohannis, iohannis revocare kovesi, iohannis kovesi, laura codruta kovesi, klaus iohannis, dna, kovesi dna, tudorel toader, toader raport kovesi, csm, kovesi csm, toader csm, alegeri prezidentiale 2019, alegeri prezidentiale romania, prezidentiale 2019, prezidentiale romania, iohannis prezidentiale, campanie electorala prezidentiale, campanie iohannis, revocarea sefei dna


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1196.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1196-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Știrea privind o eventuală plecarea a sa la Bruxelles am interpretat-o din start ca fiind o diversiune. Iar când am aflat că cel care o împingea în mass-media era Dacian Cioloș, m-am convins că aveam de-a face cu o simplă manevră de imagine. Ca să explic mai bine, Dacian...

Preluat de la EVZ