Soluția se prepară simplu

Puneți coaja unei portocale de dimensiune medie într-un vas adânc. Turnați 500 ml de apă clocotită peste coji și amestecați câteva minute. Acoperiți vasul etanș și puneți-l într-un loc călduros timp de 24 de ore.

După ce s-au scurs cele 24 de ore, îndepărtați cojile și turnați în apă 5-10 picături de săpun natural (făcut doar din uleiuri vegetale, fără grăsime animală). Puneți și 5-10 picături de ulei esențial de mentă. Mutați compoziția într-un spray și pulverizați pesticidul natural pe plante, fără grija că ați putea depăși doza sau că le puteți face vreun rău.

Acest pesticid se poate folosi o dată pe lună sau chiar la două luni, având o eficiență bună, iar compoziția poate rezista la loc umbros circa 3 săptămâni.

Nu aruncați cojile de ou la gunoi! Sunt foarte bune pentru plante

Ouăle sunt delicioase și nutritive nu doar pentru oameni! Partea din ou pe care noi o aruncăm de obicei, la gunoi, este o sursă importantă de sănătate pentru grădina și florile noastre.

Așadar, în loc să le aruncăm mai bine folosim această resursă pentru a îmbunătăți solul din gradină cu un supliment natural de calciu și minerale care acționează exact ca un îngrășământ.

Pisați cojile cât mai bine, până când ajung la consistența unui praf, apoi presărați peste pământul plantelor. Folosiți acest truc în special la răsaduri, pentru a le ajuta să se prindă. Stropiți cu puțină apă și gata!

Tag-uri:
pesticid, portocala


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1185.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1185-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Soluția se prepară simplu Puneți coaja unei portocale de dimensiune medie într-un vas adânc. Turnați 500 ml de apă clocotită peste coji și amestecați câteva minute. Acoperiți vasul etanș și puneți-l într-un loc călduros timp de 24 de ore. După ce s-au scurs cele 24 de ore, îndepărtați cojile și turnați...

Preluat de la EVZ