Propunerea retragerii titlului de doctor vine ca urmare a verdictului de plagiat a tezei de doctorat în teologie susţinută în 2010 la Universitatea din Craiova.

59 de fragmente sunt plagiate fie prin preluare ad litteram a textului, fără indicarea sursei, fie, cel mai frecvent, prin parafrazare incorectă, schimbându-se câteva cuvinte sau ordinea acestora, dar păstrându-se ideile şi argumentele autorului plagiat”, se arată în raportul Comisiei de Etică. În plus, Comisia a constat că acuzaţia de autoplagiat este „pe deplin întemeiată” şi că în urma lui a rezultat un „autoplagiat de proporţii”: 32 de pagini, mai exact 17% din teza de doctorat în teologie, a fost copiată de Cristian Petcu din teza pe care acesta a susţinut-o în istorie.

Petcu, fost secretar de stat la Ministerul Culturii, s-a apărat de autoplagiat spunând că cele două teze de doctorat ale sale, „Organizarea Bisericii Ortodoxe Românie în perioada interbelică (1918-1940) şi bazele ei canonice” şi „Guvernarea Miron Cristea”, se referă la evenimente petrecute în acelaşi interval de timp, o serie de teme majore fiind astfel comune.

Cristian Petcu este doctor în istorie cu o teză susţinută la Universitatea Valahia din Târgovişte în 2009, dar şi doctor în teologie, cu o teză susţinută la Universitatea din Craiova în 2010.

Raportul Comisiei de Etică AICI

Tag-uri:
doctor, plagiat, tvr, pnl


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1235.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1235-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Propunerea retragerii titlului de doctor vine ca urmare a verdictului de plagiat a tezei de doctorat în teologie susţinută în 2010 la Universitatea din Craiova. „59 de fragmente sunt plagiate fie prin preluare ad litteram a textului, fără indicarea sursei, fie, cel mai frecvent, prin parafrazare incorectă, schimbându-se câteva cuvinte...

Preluat de la EVZ