Raportul, conceput de Comisia privind inteligența artificială din Camera Lorzilor, avertizează că guvernul Marii Britanii riscă „să ajungă într-un teritoriu periculos” care privește folosirea „roboților ucigași”, dacă nu controlează mai bine folosirea acestui tip de armă, conform The Telegraph și Holyroot.

Problema provine de la definirea deficitară a termenilor cu privire la armele autonome, intrinsec legate de inteligența artificială (AI). În raport, se susține că guvernul riscă „să se împiedice într-o neclaritate semantică, ajungând într-un teritoriu periculos” dacă nu face clarificările necesare.

Definiția oficialilor britanici cu privire la un dispozitiv AI letal este înapoiată, comparativ cu cele ale majorității statelor NATO, incluzând aici și SUA. Acest lucru contribuie la îngreunarea proiectului de crearea a unui sistem legal internațional cu privire la folosirea tehnologiei letale.

Conform autorilor raportului, guvernul britanic îngreunează excesiv aceste eforturi, putând conduce la o „poziție prost judecată”, referitor la folosirea armelor autonome.

Tag-uri:
roboti, roboti ucigasi, marea britanie, raport, ai, arme, arme autonome, nato, legislatie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1247.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1247-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Raportul, conceput de Comisia privind inteligența artificială din Camera Lorzilor, avertizează că guvernul Marii Britanii riscă „să ajungă într-un teritoriu periculos” care privește folosirea „roboților ucigași”, dacă nu controlează mai bine folosirea acestui tip de armă, conform The Telegraph și Holyroot. Problema provine de la definirea deficitară a termenilor cu...

Preluat de la EVZ