Se pare că steagul a fost ridicat acolo de trei greci care veniseră vineri cu o barcă de mare viteză.
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos, a declarat că nu există nicio dovadă a vreunei “încălcări a teritoriului grec”, considerând că afirmația domnului Yildirim este “foarte provocatoare și condamnabilă”. Oficialul a adăugat că “Grecia nu va accepta niciodată teoria ‘zonelor gri’ sau orice punere sub semnul întrebării a suveranității sale teritoriale”.
Pretențiile Ankarei cu privire la suveranitatea Greciei a adus cele două țări în pragul războiului în 1996, cauza conflictului fiind mica insulă Imia.
“Cred că domnul Yildirim ar trebui să fie mai atent”, a declarat domnul Tzanakopoulos. “Facem apel la Turcia să revină pe calea respectării dreptului internațional”, a continuat acesta, adăugând că autoritățile turce ar trebui să “preia inițiativa pentru a reduce tensiunile”.
În aceeași declarație, domnul Tzanakopoulos a menționat că, totuși, “vom continua să investigăm problema la modul calm și foarte serios”.
Între timp, domnul Yiannis Marousis, primarul orașului Fourni aflat lângă mica insulă Antropofagos, unde cei trei greci se pare că au ridicat steagul, a declarat luni pentru publicația Kathimerini că drapelul se afla încă acolo. Un purtător de cuvânt al pazei de coastă din Fourni a declarat că nu s-au observat semne ale unei intervenții turce pe insulă.
Primarul Marousis a mai spus că, în urmă cu câteva zile, a văzut postări pe rețelele de socializare despre posibila încercare a trei persoane de a ridica un steag pe mica insulă.(Khatimerini)

Tag-uri:
Marea Egee, Grecia, Turcia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1200.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1200-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Se pare că steagul a fost ridicat acolo de trei greci care veniseră vineri cu o barcă de mare viteză. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos, a declarat că nu există nicio dovadă a vreunei 'încălcări a teritoriului grec', considerând că afirmația domnului Yildirim este...

Preluat de la EVZ