„Comisia Europeană propune ca Consiliul (reprezentând statele membre) să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, a declarat Federica Mogherini într-o conferinţă de presă la Strasbourg, unde Parlamentul European este reunit în plen, conform agerpres.ro.

După ce, în ultimii ani, conflictul cu Grecia asupra denumirii de „Macedonia” a condus la blocarea oricăror tratative substanțiale cu Uniunea Europeană, în privința aderării, premierul macedonean Zoran Zaev, a anunțat un compromis.

La finalul lunii februarie, administrația de la Skopje lua în calcul mai multe posibile nume.

„Sugestiile sunt Republica Macedoniei de Nord, Republica Macedoniei de Sus, Republica Macedonia Vardar şi Republica Macedoniei (Skopje)”, a declarat premierul Zoran Zaev, în urma unui summit al statelor din Balcanii de Vest, ţinut la Londra.

Skopje şi Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO. Grecia, care deţine drept de veto în ceea ce priveşte admiterea în ambele organizaţii, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Tag-uri:
comisia, comisia europeana, ue, albania, macedonia, aderare ue, federica mogherini, consiliu ue, parlament european


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1244.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1244-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Comisia Europeană propune ca Consiliul (reprezentând statele membre) să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, a declarat Federica Mogherini într-o conferinţă de presă la Strasbourg, unde Parlamentul European este reunit în plen, conform agerpres.ro. După ce, în ultimii ani, conflictul cu Grecia...

Preluat de la EVZ