Stratul de zăpadă măsoară zeci de metri în unele zone pe Transalpina. Șoseaua va rămâne închisă în aprilie, întrucât, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, drumarii nu pot interveni cu utilajele.

Circulația rutieră pe Drumul Național 67C -Transalpina rămâne închisă, din cauza vremii.

Salvamontiștii au inspectat, marți, zona și au constatat că, în unele locuri, stratul de omăt măsoară trei metri, pe carosabil.

”Sunt zone unde zăpada, troienită, are până la zece metri. Sunt câteva zone în care au intrat băieții de la Salvamont unde nu se mai știe unde e drumul. E vorba de zona Pasul Urdele, sub Păpușa. Intenționam să urcăm în această săptămână cu autospeciala, cu șenilata, să vedem care este situația, dar din cauza condițiilor meteo, a faptului că plouă, e riscant. Au fost cei de la Salvamont, au realizat și câteva fotografii unde e zăpada uriașă. Este până la semnul cu județul Gorj, care are trei metri, însă sunt și zone unde este mult mai mare, unde a bătut vântul, zăpada este troienită până la zece metri”, a declarat, pentru Mediafax, Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu.

Turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe traseele turistice interzise.

”Anul trecut, Transalpina a fost deschisă la sfârșitul lunii mai, însă nu a fost zăpada atât de mare. Anul acesta a nins în mai multe etape, s-a depus în straturi, straturi, iar riscul de avalanșă este mare. Deocamdată nu putem intra cu utilajele. Vom vedea în funcție de condițiile meteo. Avem pregătite trei utilaje de mare capacitate, cele două autofreze, plus două turbofreze. Sfatul pentru turiști este să nu îndrăznească nici măcar pe jos. Vor urca probabil un pic, aproape de Păpușa, dar mai sus de ultimul adăpost de la Salvamont să nu se aventureze nici măcar pe jos, pentru că în țară au fost situații când au fost avalanșe. Nu vrem să avem și aici un eveniment nedorit”, a mai spus Ion Tudor.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/zapada-de-zeci-de-metri-in-aprilie-pe-transalpina-48126.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/zapada-de-zeci-de-metri-in-aprilie-pe-transalpina-48126-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv