Rănit, sare peste balustrada casei și dispare în câmp. Criminalul fuge la mașină și se îndepărtează după ce își dă seama că nu își mai poate găsi victima. Ascunde arma într-un rucsac de pe ”locul mortului”. În cazul ăsta numele dat scaunului de lângă șofer pare perfect ales.

Peste câteva ore, e oprit la un filtru al poliției, în timp ce doi subofițeri se apropie de mașină, el se apleacă spre rucsac. La acea oră, victima sa era plimbată cu o salvare de la Bistrița la Cluj și retur…

Ca de obicei, pentru cele mai tensionate thrillers nu trebuie să cauți filme, ci să răsfoiești ziarele.

Povestea de astăzi vine din Bistrița-Năsăud, unde procurorii Parchetului de pe lângă Parchetul Tribunalului județean au dezlegat o enigmă care începe în Moldova, trece prin Ucraina, Ungaria, Franța și Germania și se încheie în România.

Gloanțe plimbate 250 de kilometri pe banii statului

Știrea de fapt a începutului de săptămână a venit din Bistrița unde un bărbat care-și ara câmpul în noaptea de 13 spre 14 aprilie a dat peste un tânăr grav rănit. Gicu, agricultorul devenit peste noapte vedetă pentru presa locală, a spus că era cu tractorul pe ogor când, în jurul orei 3.30, în lumina farurilor i-a apărut o nălucă.

Tânărul rănit nu știa românește, dar a reușit să-i transmită că vrea să anunțe ambulanța și poliția. Gicu a sunat la 112 și a luat victima în tractor, transportând-o spre locul de întâlnire cu Salvarea. De aici, Gicu iese de fapt din poveste, chiar dacă pe seama s-au făcut speculații că ar fi avut legătură cu fapta. Acest lucru mi-a fost infirmat categoric de anchetatori.

Salvarea chemată de tractorist a plecat spre spitalul din Bistrița, dar doctorii de aici au considerat că barbatul care avea răni de glonț la cap trebuie dus la Cluj. Ajuns aici, e trimis cu aceeași ambulanță înapoi, la Bistrița, unde a și fost operat. Din trupul lui au fost scoase trei gloanțe, proiectilele unor cartușe de 9 mm pentru pistol semiautomat, așa cum aveau să stabilească ofițerii criminaliști.

A fost găsit la 3.30, dar a fost internat abia la ora 5.15. Îl plimbaseră aproape 250 de kilometri!

Bâlba neinternării unui om rănit grav cu mai multe cartușe trasee cu o armă letală face acum obiectul verificărilor unei comisii de anchetă constituită din ordinul ministrului Sorina Pintea.

Fotografia care a rezolvat misterul împușcării fotografului

Cum a ajuns tânărul pe câmpul pustiu din satul Cepari? El se numește Vadim Malogolovenko, are 31 de ani, e născut în Chișinău, Republica Moldova, dar e stabilit în Odesa, Ucraina. E căsătorit și are o fetiță în vârstă de 8 ani.

Vadim este fotograf, specializat în fotografia de artă și de eveniment. Pe siteurile de specialitate e cotat la 45 de dolari pentru o oră de fotografie de eveniment și fotografiile sale – unele reproduse și aici, din cele puse pe pagina sa publică de socializare – demonstrează că banii nu sunt aruncați de cei care vor să-și imortalizeze clipele fericite.

Totuși, spun procurorii, Vadim își completa veniturile prin contrabandă cu țigări.

Nu se știe cum, acum vreo doi ani s-a reîntâlnit cu un prieten din Chișinău, Maxim Filioglo, în vârstă de 40 de ani, un bărbat trecut prin pușcării pentru fapte cu violență. Cei doi au pus la cale o afacere care nu implica fapte penale comise nici în țările lor nici în România. Cumpărau țigări din Ungaria, unde accizele pe tutun sunt mai mici, și le revindeau în Franța și Germania. Astfel, chiar dacă beneficiul ar fi fost mai mare dacă ar fi trecut granița cu țigări din Moldova sau Ucraina, ei se mulțumeau cu mai puțin dar nu riscau să fie prinși cu marfă la intrarea în România, în Uniunea Europeană. Sursele mele spun că s-a aflat că au făcut astfel de drumuri în 2017 și 2018.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 spre 14 aprilie, tocmai se întorceau după un periplu european și traversau România, dinspre Ungaria spre Ucraina. Erau într-o autoutilitară, cumpărată mai demult tocmai pentru drumurile din Ungaria spre Occident.

La un moment dat, Maxim i-a spus lui Vadim că trebuie să abată câțiva kilometri, pentru că vrea să întâlnească o persoană. Au cotit spre Cepari unde, la ieșire, Maxim a oprit în fața unei case aflată în construcție.

Bărbatul avea un plan aproape perfect. Doar două lucruri nu le luase-n calcul: că e un prost trăgător cu pistolul și că prietenul său are în telefon o fotografie mai veche de-a sa.

Tag-uri:
executie, mafiota, romania, fotograf


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/fb-img-1524240187590.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/fb-img-1524240187590-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Rănit, sare peste balustrada casei și dispare în câmp. Criminalul fuge la mașină și se îndepărtează după ce își dă seama că nu își mai poate găsi victima. Ascunde arma într-un rucsac de pe ”locul mortului”. În cazul ăsta numele dat scaunului de lângă șofer pare perfect ales. Peste câteva...

Preluat de la EVZ