Echipa de avocați a lui Donald Trump l-a recrutat, joi, pe fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, de altfel, un expert în legea penală. Mișcarea vine într-un moment crucial, când procurorii care se ocupă de ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 devin din ce în ce mai agresivi, iar magistrații l-au luat în colimator pe avocatul personal al liderului de la Casa Albă, Michael Cohen, implicat într-o anchetă penală, potrivit POLITICO.

Împreună cu Giuliani vin și doi foști procurori federali, soțul și soția Marty Raskin și Jane Serene Raskin. Evenimentele s-au petrecut cu doar câteva ore înainte ca un judecător federal să ridice dubii cu privire la prerogativele extinse ale ordinului care l-a adus în funcție pe procurorul special Robert Mueller, pentru a cerceta o posibilă înțelegere a campaniei lui Trump cu Rusia.

La puțin timp după extinderea echipei lui Trump, Departamentul de Justiție din SUA a trimis Congresului copii ale memorandumurilor fostului șef al FBI, James Comey, care detaliau relația acestuia din urmă cu președintele Trump.

În același timp, contextul este unul grav și pe plan personal, pentru șeful de la Casa Albă. Trump și Cohen au solicitat amânarea termenului în procesul înaintat de fostul star al filmelor pentru adulți, Stormy Daniels, care spunea că a întreținut raporturi sexuale plătite cu președintele american. Vineri, judecătorii vor decide dacă să acorde amânarea sau nu.

Giuliani este un prieten vechi și un susținător vocal al lui Donald Trump. Jurnaliștii americani se așteaptă ca acesta să preia frâiele echipei care îl apără pe președinte în ancheta Mueller.

Tag-uri:
trump, ancheta, ancheta rusia, rusia, putin, giuliani, rudy giuliani, michael cohen


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1504.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1504-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Echipa de avocați a lui Donald Trump l-a recrutat, joi, pe fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, de altfel, un expert în legea penală. Mișcarea vine într-un moment crucial, când procurorii care se ocupă de ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 devin din ce...

Preluat de la EVZ