Întemeietorul Dinastiei Române a fost ales de elita politică românească, dintre principii Europei, și adus pe tronul țării, pentru a consolida unirea celor două Principate, Moldova și Țara Românească.

Carol I a fost ales pentru a „conferi prestigiu noului stat, pentru a calma luptele interminabile pentru putere între facțiunile interne și pentru a reprezenta un factor de stabilitate, într-un moment crucial al dezvoltării României”, susține siteul Familiaregala.ro.

Perioada în care a condus România a fos una înfloritoare, dusă spre modernizare și independență, aflându-se personal în fruntea trupelor româno-ruse, în timpul Războiului Ruso-Româno-Turc din 1877/1878 (Războiul de Independență), încheiat prin Tratatul de la Berlin, din 1878.

Regele Carol I a decedat în ajunul izbucnirii Primului Război Mondial, lăsându-l moștenitor al tronului pe nepotul său, Ferdinand, asupra căruia va cădea sarcina împlinirii Marii Uniri.

Tag-uri:
carol, carol 1, 179 de ani, nastere, primul rege al romaniei, aniversare


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1493.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1493-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialCultură
Întemeietorul Dinastiei Române a fost ales de elita politică românească, dintre principii Europei, și adus pe tronul țării, pentru a consolida unirea celor două Principate, Moldova și Țara Românească. Carol I a fost ales pentru a „conferi prestigiu noului stat, pentru a calma luptele interminabile pentru putere între facțiunile...

Preluat de la EVZ