Klaus Iohannis a atras atenția că nu ar trebui ca social-democrații să încerce să mute discuția despre problemele economice, recent apărute, doar la nivelul BNR. Șeful statului amintește că este vorba despre un întreg context de măsuri ale Coaliției PSD-ALDE care trebuie corectate.

„Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înţelegem legile economiei şi vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflaţia, creşterea dobânzilor este fundamental greşită (…)

Politicile fiscale ale guvernanţilor au dus la creşterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă şi politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înţeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziţiei, ale mele.

Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR şi Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeaşi masă parţile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invita şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni”, a susținut președintele Iohannis.

„S-a mers cam departe cu afirmații destul de contondente în ultima perioadă. Acum e vorba despre guvern și BNR și îi voi chema la mediere. Sper să ajungem la un numitor comun”, a încheiat Iohannis.

Președintele Iohannis a făcut o plimbare cu bicicleta prin Parcul Herăstrău din Capitală și s-a oprit în apropiere de Arcul de Triumf pentru a discuta cu reporterii. După discuția cu jurnaliștii, șeful statului și-a continuat plimbarea.

Tag-uri:
iohannis, dancila, bnr, psd, conflict psd, inflatie, crestere economica


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1747.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1747-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Klaus Iohannis a atras atenția că nu ar trebui ca social-democrații să încerce să mute discuția despre problemele economice, recent apărute, doar la nivelul BNR. Șeful statului amintește că este vorba despre un întreg context de măsuri ale Coaliției PSD-ALDE care trebuie corectate. „Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului...

Preluat de la EVZ