Pe 21 februarie 2018, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Muncii, intitulată „Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii şi al Injustiţiei Sociale” a fost semnată de 62 de parlamentari PNL. 5 deputați liberali au absentat de la vot, iar din cei 57 de deputați PNL prezenți în sală, unul s-a abținut.

Liberalii spuneau că se impune demisia ministrului pentru eşecurile înregistrate la legea salarizarii şi la ajustarea pensiilor. Moțiunea a picat.

Din punct de vedere juridic, adoptarea unei moțiuni simple nu atrage după sine demiterea automată a ministrului vizat, ci reprezintă un demers parlamentar specific opoziției, menit să pună presiune pe prim-ministru pentru remanierea unor membri ai Guvernului.

Zeci de absențe

Pe 7 martie 2018, PNL a mai depus în Camera Deputaților o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, intitulată „Educaţi România, nu o pesedizaţi!”, respinsă la vot. Deși 67 de deputați PNL au semnat documentul, la vot au „dispărut” 11 deputați PNL. În plus, din cei 56 de liberali prezenți, unul a votat împotriva moțiunii și altul s-a abținut. PNL îi reproșa ministrului întârzierile la plata salariilor profesorilor.

Pe 4 aprilie 2018, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivașcu, a fost, la fel, respinsă de plenul deputaților. La votul moţiunii semnată de 68 de deputați liberali au venit doar 55 de PNL-iști. Liberalii l-au acuzat pe ministru „incoerenţa actului de guvernare” privind Centenarul.

Semnal de alarmă

Contactat de EVZ, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a declarat, ieri, că absența unor liberali la votul moțiunilor a fost determinată de „motive obiective”. Întrebată care au fost acele motive obiective, ea a răspuns: „De exemplu, se aflau fie în concediu, fie în deplasări”. În același timp, liderul deputaților PNL a menționat că ar fi fost „un semnal de alarmă” pentru partid doar dacă liberalii prezenți la vot nu ar fi votat moțiunea partidului. „Au fost situații în care la votul moțiunii au fost absențe care ar fi fost bine să fie evitate”, a adăugat Turcan.

Planuri

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, la Botoşani, că partidul pregătește până la vară o moţiune de cenzură menită să răstoarne Guvernul Dăncilă și că PNL va depune în această săptămână o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii. „România este cred că singura ţară a Uniunii Europene unde se mai moare de gripă, avem 134 de decese care sunt cauzate de gripă, avem decese care sunt cauzate de rujeolă”, a spus Orban.

Tag-uri:
liberalii, pnl


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1673.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1673-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Pe 21 februarie 2018, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Muncii, intitulată „Lia Olguța Vasilescu - Ministrul Minciunii şi al Injustiţiei Sociale” a fost semnată de 62 de parlamentari PNL. 5 deputați liberali au absentat de la vot, iar din cei 57 de deputați PNL prezenți în sală,...

Preluat de la EVZ