Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, marţi, începând cu ora 9,30, au fost invitaţi pentru audieri: Andreea Iurea – fost membru în comisiile de inventariere, Cristi Danileţ – care a ocupat poziţia de consilier al fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, fost membru în comisiile de inventariere, Cătălin Zlotea – subofiţer operativ ANP, Florin Teodor Andronache – angajat SRI şi Valentin Gigi Ignuţă – preşedintele comisiei de inventariere.

Luni, preşedintele comisiei parlamentare, senatorul PSD Viorel Salan, preciza că a solicitat instituţiilor să îi confirme dacă a existat un protocol între Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerul Justiţiei (MJ) pentru derularea unui audit la arhiva SIPA.

“În urma audierilor care au avut loc până în momentul de faţă rezultă că a fost încheiat un protocol între MJ şi MApN care permitea Ministerului Apărării derularea unui audit la DGPA. Faţă de aceste date am făcut conexiuni către instituţiile statului în drept să-mi confirme dacă a existat un asemenea protocol şi dacă a fost executată o asemenea misiune de audit”, a afirmat Salan.

Comisia a audiat începând din octombrie 2017 foşti miniştri ai Justiţiei, membri în comisiile de inventariere, directori ai ANP şi alte persoane.

Tag-uri:
audieri, sipa, cristi danilet, marti, dgpa, psd, viorel salan, mapn, justitie


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1764.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1764-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, marţi, începând cu ora 9,30, au fost invitaţi pentru audieri: Andreea Iurea - fost membru în comisiile de inventariere, Cristi Danileţ - care a ocupat poziţia de consilier al fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei, fost membru în comisiile de inventariere, Cătălin Zlotea -...

Preluat de la EVZ