Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a depus joia trecută, în Senat, o propunere legislativă privind „destinația” terenurilor și a construcțiilor din fostul complex sportiv „Progresul” cunoscut generic drept „Arenele BNR ” sau „Parcul cu Platani”, un complex care se întinde pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați (10 hectare) în cartierul bucureștean Cotroceni.

Pe Arenele BNR s-au organizat competiții de tenis precum Cupa Davis, turnee internaționale din circuitele ATP, respectiv WTA, precum și alte turnee naționale și internaționale.

Și tenis, și fotbal

Propunerea legislativă prevede că sunt „proprietate publică a statului” și „sunt destinate exclusiv organizării și desfășurării activităților sportive” terenurile și contrucțiile edificate pe aceste terenuri, anume: Arenele BNR, terenul de fotbal FC Național și încă un teren de fotbal cu cabină și patru tribune, grupuri sanitare și centru de recuperare medicală, un restaurant, o cafenea, un depozit, două foișoare, un padoc, o magazie, 6 terenuri de tenis cu tribunele aferente, dar și o arenă de tenis P+1E.

Obiective

Inițiatorul proiectului a explicat că scopul legii este de revenire a complexului „în circuitul activităților sportive de performanță”. Șer ban Nicolae afirmă că o parte din construcții sunt „în diverse stadii de degradare” și că în afara celor mai importante turnee de tenis din România nu s-a mai organizat „de ani buni” nicio altă activitate sportivă. Potrivit proiectului legislativ, Gu vernul primește dreptul să stabilească, prin hotărâre, condițiile în care se procedează la identificarea, stabilirea destinației și administrarea imobilelor , dar este și obligat să asigure „prioritatea activităților sportive de performanță” la stabilirea destinației.

„Nu naționalizăm ce-a făcut BNR”

„Sper ca prin adoptarea acestui proiect de lege complexul să beneficieze de o reabilitare. Mă interesează să existe, prin lege, obligația ca acest complex să fie folosit exclusiv pentru activitate sportivă și Guvernul să poată desemna o entitate, fie că este Compania Națională de Investiții de exemplu sau Ministerul Tineretului și Sportului, ori o Primărie de sector, care să reabiliteze construcțiile. Nu naționalizăm ce-a făcut acolo BNR. La BNR rămân clădiri cu care n-ai ce să faci”, a declarat ieri, pentru EVZ, Șerban Nicolae.

Tudose: M-am suit pe pereți când am auzit

În 4 octombrie 2017, fostul ministru al Tineretului, Marius Dunca, a declarat că BNR a solicitat Guvernului „suma de 35 de milioane de euro” în schimbul complexului din Cotroceni, în condițiile în care „în 1991, baza a trecut de la stat în proprietatea BNR, contra sumei de 233.000 de dolari“. BNR a transmis anul trecut că terenul unde se află „Arenele BNR” este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobândit printr-un act de vânzare-cumpărare de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti. „Eu când au auzit m-am suit pe pereţi”, a afirmat fostul premier Mihai Tudose, despre evaluarea BNR. „Este o perlă în mijlocul Bucureștiului. Poate fi o bază sportivă de renume. Mai mult, noi putem organiza acolo turnee la nivel mondial”, a spus fostul premier.

Terenuri la schimb

Tag-uri:
parcul, platani, milioane, euro, bnr, guvern


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1758.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1758-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a depus joia trecută, în Senat, o propunere legislativă privind „destinația” terenurilor și a construcțiilor din fostul complex sportiv „Progresul” cunoscut generic drept „Arenele BNR ” sau „Parcul cu Platani”, un complex care se întinde pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați...

Preluat de la EVZ