UPDATE: 7:10 AM O camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, la Toronto; incidentul s-a soldat cu nouă morţi şi 16 răniţi, potrivit primului bilanţ anunţat de poliţia canadiană, dar unul dintre răniţi a decedat ulterior.

Şoferul a fost reţinut şi identificat, a declarat presei şefului poliţiei din metropolă, Mark Saunders. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, pe nume Alek Minassian, care nu s-a mai aflat în atenţia poliţiei. Forţele de ordine nu pot preciza încă dacă el a acţionat cu intenţie şi care ar putea fi mobilul său în acest caz.

Ministrul canadian pentru siguranţa publică, Ralph Goodale, a afirmat că ancheta va fi de durată, dar nu există indicii privind implicaţii de securitate naţională.


UPDATE 21.15

Conform unei informații postate pe rețeaua de socializare Twitter de Poliția din Toronto, între opt și zece persoane au fost rănite.

Incidentul s-a produs într-o intersecție foarte aglomerată, între Yonge Street și Finch Avenue.

Jurnaliștii de la CityNews au aflat că șoferul a fost prins și se află în arest.

Coliziunea a avut loc la ora locală 13.27 (17.27 GMT, 20.27 ora României), menţionează poliţia, fără a preciza dacă este vorba de un accident sau de un act intenţionat, potrivit agerpres.ro.


Șoferul dubei a fugit de la locul accidentului și, deocamdată, se află încă în libertate, conform CBS News.

Tag-uri:
toronto, duba, multime, masina multime, canada


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1766.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/04/button-share-1766-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE: 7:10 AM O camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, la Toronto; incidentul s-a soldat cu nouă morţi şi 16 răniţi, potrivit primului bilanţ anunţat de poliţia canadiană, dar unul dintre răniţi a decedat ulterior. Şoferul a fost reţinut şi identificat, a declarat presei şefului...

Preluat de la EVZ