Printre aceste țări se află și România. „Este ruşinos să vedem ţări care participă alături de SUA şi de Israel la celebrarea mutării ambasadei americane în Ierusalimul ocupat prin încălcarea clară şi gravă a reglementărilor internaţionale, inclusiv a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a susținut Abul Gheit, citat de Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis, care susține că se ocupă de politica externă, nu a avut nicio reacție la aceste jigniri. Membrii UE au pregătit o declarație comună pentru a condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar aceasta a fost blocată de România, Cehia şi Ungaria.

Guvernul României a evocat ideea mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. România, Cehia şi Ungaria au blocat iniţiativa de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Tag-uri:
Gheit, declaratii, liga araba, jigniri, romania, ambasada, ierusalim


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1176.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1176-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Printre aceste țări se află și România. „Este ruşinos să vedem ţări care participă alături de SUA şi de Israel la celebrarea mutării ambasadei americane în Ierusalimul ocupat prin încălcarea clară şi gravă a reglementărilor internaţionale, inclusiv a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a susținut Abul Gheit, citat de...

Preluat de la EVZ