Orban a vorbit, miercuri, la ceremonia de investire în funcție a noului șef al Statului Major, generalul Ferenc Korom, care îl înlocuiește pe cel desemnat să fie noul ministru al Apărării, Tibor Benko, potrivit Daily News Hungary.

În timpul ceremoniei, Orban a susținut că armata este unealta principală a unu stat puternic.

„O națiune care este incapabilă să se apere nu merită să fie una”, a spus demnitarul.

Premierul a reamintit că, după schimbarea cu succes a Constituției, implementarea politicilor vizând diaspora maghiară, concentrarea pe economiei și susținerea familiei, actualul Guvern va fi constituit în jurul ideii de optimizare a securității naționale. Bugetul armatei va fi dublat, în următorii ani, în acest sens, a adăugat Orban.

După ce Ungaria a fost martoră la conflictele europene ale anilor 1990, următoarea amenințare de acest tip vine din partea milioanelor de imigranți care vor să vină pe continent, susține premierul. În acest context, generalului Korom i s-a cerut să producă o armată reînnoită, modernă și puternică, mai mult decât capabilă să fie pusă în fața provocărilor actual și care să fie dedicată Ungariei.

Astfel, Orban consideră că armata ar trebui să fie capabilă să se lupte cu forțele oricărei națiuni și ar trebui să fie făcută atrăgătoare pentru tineri, aceștia fiind cheia unui corp militar puternic.

Tag-uri:
Orban, ungaria, armata ungaria, refugiati, imigranti, refugiati ungaria, orban armata


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1168.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1168-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Orban a vorbit, miercuri, la ceremonia de investire în funcție a noului șef al Statului Major, generalul Ferenc Korom, care îl înlocuiește pe cel desemnat să fie noul ministru al Apărării, Tibor Benko, potrivit Daily News Hungary. În timpul ceremoniei, Orban a susținut că armata este unealta principală a unu...

Preluat de la EVZ