Vizita controversată a lui Dorneanu în Rusia, la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, are loc într-un context extrem de sensibil pentru România, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.

“Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg”, a declarat Dorneanu, pentru Digi24. Acesta a mai folosit ca argument faptul că omologul său “a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR”.

Totul deși Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia

“Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate. După primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite”, a precizat Dorneanu.

Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, la care participă președintele CCR, este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Rusia şi a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Tag-uri:
Valer Dorneanu, MAE, Rusia, CCR, Putin, Ministerul Justiţiei


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1186.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1186-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Vizita controversată a lui Dorneanu în Rusia, la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg, are loc într-un context extrem de sensibil pentru România, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie. 'Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei...

Preluat de la EVZ