În urmă cu mai puțin de o săptămână, polițiștii secției 26 au fost alertați de o femeie care suține că a fost victima unui viol, „cu doar câteva ore în urmă”. Anchetatorii s-au mobilizat imediat, cu atât mai mult cu cât numele acuzatului urma să zguduie lumea medicală: Profesorul Petrișor Geavlete, în vârtsă de 66 de ani, medic urolog de renume mondial, care s-a clasat ca fiind al patrulea medic din lume care să realizeze proceduri chirurgicale complexe, cu ajutorul robotului DaVinci.

Declarația tinerei care l-a băgat pe dr. Geavlete într-o anchetă penală a fost prezentată incomplet, cazul dând naștere multor întrebări la care reporterii EVZ au încercat să afle răspunsuri. În spatele scandalului sexual, până la finalizarea anchetei, se află și multe relații personale alterate între somitatea din urologie și cei din conducerea spitalului.

Fiul îi este șef

Deși pe internet curg sute de mesaje de mulțumire din partea pacienților pentru reușitele terapeutice, în apărarea profesorului nu a sărit nimeni din spital. Nici măcar fiul său, dr. Bogdan Geavlete, director medical la Sf. Ioan și urolog, ca și tatăl său. „Nu mă interesează viața personală a tatălui meu, doar partea profesională. Nu e un subiect de interes pentru mine, chiar nu mă privește”, ne-a declarat medicul, pe un ton jovial și distant. Surse din spital ne-au confirmat bănuiala, că cei doi nu sunt în relații bune de foarte mult timp și, deși nu sunt doar tată și fiu, ci și șef, și subordonat, cei doi se evită permanent.

Părerea colegilor este că „bătrânul” e nevinovat

Unul dintre colegii care au acceptat să discute cu noi pe această temă, Prof Dr. Cristian Serafinceanu – Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Sf. Ioan, e uluit de acuzele aduse urologului: „Nu-mi vine să cred. Un om de vârsta lui credeți că ar putea face așa ceva? Mi-e greu să cred această poveste, sincer!”, ne-a spus dr. Serafinceanu.

Din partea managerului Sf. Ioan, Robert Agafiței, de profesie jurist, presa a primit un răspuns sec: „Conducerea va lua toate măsurile legale care se impun în urma finalizării anchetei penale aflată în desfășurare”. Întrebări precum „au mai fost plângeri legate de profesor?” sau „au existat suspiciuni?” s-au lovit de un zid.

Tag-uri:
geavlete, petrisor, doctor


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/10-dr-geavlete-bogdan-florin-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/10-dr-geavlete-bogdan-florin-1.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
În urmă cu mai puțin de o săptămână, polițiștii secției 26 au fost alertați de o femeie care suține că a fost victima unui viol, „cu doar câteva ore în urmă”. Anchetatorii s-au mobilizat imediat, cu atât mai mult cu cât numele acuzatului urma să zguduie lumea medicală: Profesorul...

Preluat de la EVZ