Vaticanul nu a făcut public întregul discurs al Papei Francisc, potrivit ABC News.

Suveranul Pontif reflecta cu privire la decizia luată de Sfântul Pavel în acest sens, aceasta fiind o acțiune pe care toți episcopii trebuie să o ia, la un moment dat.

„Când citesc asta, mă gândesc la mine, pentru că sunt un episcop și va trebui să îmi iau „la revedere””, a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc susține că demisia lui Benedict al XVI-lea „a deschis ușa” pentru alte astfel de decizii.

Deși Sfințenia Sa a spus că nu își imaginează neapărat o conducere lungă, nu a spus explicit când se va retrage.

Papa, în vârstă acum de 81 de ani, ar fi putut să se refere și la un scandal recent, în care mai mulți episcopi cilieni au fost implicați într-un scandal ascuns de abuz sexual, scrie sursa citată. Nu a fost făcută o clarificare oficială în acest sens.

Tag-uri:
francisc, papa francisc, scandal biserica, scnadal preoti, scandal episcopi, demisie papa


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1178.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1178-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Vaticanul nu a făcut public întregul discurs al Papei Francisc, potrivit ABC News. Suveranul Pontif reflecta cu privire la decizia luată de Sfântul Pavel în acest sens, aceasta fiind o acțiune pe care toți episcopii trebuie să o ia, la un moment dat. „Când citesc asta, mă gândesc la mine, pentru...

Preluat de la EVZ