Vorbind la o cină din prima zi a lunii sfinte a Ramadan, Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că majoritatea comunității internaționale nu a reacționat la evenimentele din Gaza și a avertizat că tăcerea însemnă “deschiderea unei uși foarte periculoase“.

În fața tuturor acestor evenimente, Organizația Națiunilor Unite este neputincioasă, (a devenit) epuizată și prăbușită”, a spus Erdogan. “Dacă agresiunea Israelului este ignorată, lumea va fi rapid târâtă într-un haos în care prevalează lupta care pe care“.

Un adevărat genocid

Erdogan, care a descris vărsarea de sânge de luni drept genocid la începutul acestei săptămâni, a declarat că Turcia a lansat o inițiativă pentru a pune problema pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU. El a spus că Ankara face presiuni asupra membrilor Consiliului de Securitate pentru a fi mai activi.

Liderul de la Ankara a spus că biroul șefului statului și ministerul de externe lucrau la evacuarea răniților din Gaza și a subliniat că Turcia se va implica în Palestina “indiferent de prețul plătit“.

Chiar dacă întreaga lume își închide ochii, nu vom permite cruzimea israeliană. Vom continua să fim cu frații noștri palestinieni nu numai cu inimile noastre, ci și cu toate resursele noastre“, a declarat el, mai scrie Jerusalem Post.

Turcia retrage ambasadorul, apoi îl trimite pe ambsadorul Statului Evreu acasă. Israelul trimite înapoi, la Ankara, consulul turc din Ierusalim

Turcia i-a cerut ambasadorului israelian să părăsească ţara după ce forţele israeliene au ucis 60 de palestinieni şi au rănit alţi 2.400 în timpul protestelor de luni de la graniţa cu Fâşia Gaza, scrie Reuters.

“Ambasadorul Israelului a fost informat că trimisul nostru în Israel a fost chemat înapoi pentru consultări şi că ar fi potrivit ca şi el să se întoarcă în ţara sa pentru o vreme”, a declarat o sursă din Ministerul de Externe din Turcia.

Tag-uri:
Erdogan, Ierusalim, pret, ajutor, Turcia


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1225.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1225-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Vorbind la o cină din prima zi a lunii sfinte a Ramadan, Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că majoritatea comunității internaționale nu a reacționat la evenimentele din Gaza și a avertizat că tăcerea însemnă 'deschiderea unei uși foarte periculoase'. 'În fața tuturor acestor evenimente, Organizația Națiunilor Unite este...

Preluat de la EVZ