Un comando Hamas a fost surprins când încerca să treacă în Israel din Gaza prin tunelele secrete săpate sub zidul de securitate.

Unul dintre luptătorii Hamas, luat prizonier, a descris, în detaliu, planul și tacticile Hamas în timpul tulburărilor soldate cu peste 60 de morți și 2400 de răniți de partea palestiniană.

“Hamas organizeaza aceste revolte astfel încât poporul să nu se revolte.” Hamas spune, în loc ca oamenii să se revolte și să se întoarca împotriva noastră, îi vom trimite la gard și îi vom lăsa să se “revolte”, acolo, liber “, se arată în video scrie Jerusalem Post.

Prizonierul a explicat, în video, că în timp ce Gaza are energie electrică(Israelul furnizează electricitate în Fâșia Gaza n.r.) , Hamas dă ordine să meargă la gard și să se revolte oamenilor, iar unii refuză și nu merg, Hamas organizează transportul către gardul de securitate”. El a explicat, de asemenea, că Hamas le cere femeilor și copiilor să se deplaseze cel mai aproape de gard sub pretextul că IDF(armata israeliană) nu trage în femei și copii.

“Ei [Hamas] au înființat un comitet care este responsabil pentru marș și pentru a îndemna oamenii să meargă la proteste”, a spus el, dar “oamenii s-au săturat și eu sunt unul dintre acești oameni”, a mai spune el în video.

https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/VIDEO-Captured-terrorist-exposes-Hamas-tactics-on-Gaza-border-556665

În timpul protestelor de luni și marți, cel puțin 60 de palestinieni au fost uciși de forțele IDF, dar un membru al politbiroului Hamas a recunoscut, miercuri, că 50 dintre cei uciși au fost membri ai organizației.

Ripostă militară

Armata israeliană a întreprins în noaptea de miercuri spre joi un raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâşia Gaza.

Acest atac survine ca represalii la tiruri împotriva soldaţilor săi şi asupra oraşului israelian Sderot, potrivit unui comunicat IDF.

“Armata a vizat ţinte ale mişcării teroriste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, în special infrastructuri teroriste şi ateliere pentru fabricarea de arme”, se spune în comunicat.

Două tancuri israeliene au atacat miercuri mai multe poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri de arme de foc.

O casă din oraşul Sderot a fost avariată miercuri de tiruri cu mitraliere grele provenind din Gaza, fără a provoca răniţi, a informat poliţia.

Acest raid are loc după săptămâni de manifestaţii în masă şi confruntări sângeroase la bariera ce separă Gaza de Israel, care au culminat luni cu uciderea a 60 de palestinieni de către soldaţi israelieni.

De o lună şi jumătate, mii şi uneori zeci de mii de locuitori din Gaza manifestează împotriva blocadei israeliene şi pentru dreptul palestinienilor de a reveni pe pământurile lor de unde au fugit sau au fost alungaţi după înfiinţarea statului Israel, în 1948, scrie AFP. Din 2008, Israelul a purtat trei războaie împotriva Hamas în Gaza, mai scrie AGERPRES

În timpul protestelor de luni și marți, cel puțin 60 de palestinieni au fost uciși de forțele IDF, dar un membru al politbiroului Hamas a recunoscut miercuri că 50 dintre acei uciși au fost membri ai organizației.

Tag-uri:
video, Hamas, Israel, revolte, tancuri, avioane, morti


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1236.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1236-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Un comando Hamas a fost surprins când încerca să treacă în Israel din Gaza prin tunelele secrete săpate sub zidul de securitate. Unul dintre luptătorii Hamas, luat prizonier, a descris, în detaliu, planul și tacticile Hamas în timpul tulburărilor soldate cu peste 60 de morți și 2400 de răniți de...

Preluat de la EVZ