Detalii incredibile reies din rechizitoriul întocmit pe numele lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost europarlamentar PNL. Acesta a fost pus sub urmărire penală de DNA și prezentat opiniei publice drept un corupt pe baza unor simple denunțuri, care nu s-au coroborat cu nicio altă proba. Cel care a constatat mizeria, printr-o acțiune care i-a distrus carieră politică, a fost chiar un procuror din cadrul DNA, Marin Nicolae, transmite Luju.ro.

Istoricul cazului arată că, în toamna anului 2013, DNA anunța declanșarea urmăririi penale, în dosarul instrumentat de procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Ovidiu Silaghi era acuzat de trafic de influență, pe motiv că ar fi primit bani de la afaceristul Nelu Iordache, denunțător, alături de Tudor Bohalteanu, fost consilier al lui Silaghi. Imediat, Silaghi a intrat în malaxorul aparatului de propagandă, în presă de casă a DNA fiind scurse stenograme și informații din dosar, iar fostul ministru fiind supus unui linșaj mediatic.

De atunci, nimic nu s-a mai auzit de acest dosar. Timp de aproape cinci ani, cauza a stat „în lucru” la DNA, pentru că într-un final ea să fie închisă. Pe 31 ianuarie 2018, procurorul Marin Nicolae a dispus soluția de clasare față de toate acuzațiile aduse lui Ovidiu Silaghi, în baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penală – „fapta nu există”. Mai grav este faptul că procurorul DNA Marin Nicolae confirmă faptul că parchetul anticorupție condus de Laura Codruța Kovesi „pur și simplu și-a bătut joc de Ovidiu Silaghi, acesta fiind victima unei făcături sinistre”.

În toamna anului 2013, DNA a emis mai multe comunicate de presă privind începerea urmăririi penale și solicitarea ridicării imunității lui Ovidiu Silaghi, pe motiv că este acuzat de trafic de influență. Una dintre acuzații era aceea că: „În cursul anului 2012, SILAGHI OVIDIU IOAN, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, că o companie de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu să deschidă noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa, în schimbul exercitării, de către ministru, a influenței sale asupra unor funcționari din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. (structura aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) astfel încât C.N.A.D.N.R. S.A. să efectueze în termen plățile aferente contractelor încheiate cu SC Romstrade SRL și pentru continuarea derulării contractelor, în condițiile în care erau înregistrate întârzieri în execuția lucrărilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitată pentru susținerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului”.

Această acuzație s-a dovedit a fi o invenție, așa cum reiese din Ordonanța de clasare dispusă de procurorul DNA Marin Nicolae, pe 31 ianuarie 2018, publicată în exclusivitate de site-ul juri.ro: „Cercetările efectuate nu au relevat cauzei probe din care să rezulte că deschiderea unor astfel de curse aeriene de către SC Blue Air Transport Aerian SĂ s-a făcut la solicitarea expresă a ministrului Silaghi Ovidiu Ioan și în vederea asigurării capitalului politic pentru numitul Ștef Adrian. Probatoriul administrat în cadrul cercetărilor nu a reliefat faptul că suspectul Silaghi Ovidiu Ioan, cu ajutorul suspectului Span Remus Vasile, a obținut pentru sine ori pentru Ștef Adrian – președintele Consiliului Județean Satu Mare un folos necuvenit sub formă unui capital politic câștigat de acesta în urmă deschiderii unor curse aviatice ale companiei SC Blue Air Transport Aerian SA de pe aeroportul din Satu Mare”.

Tag-uri:
DNA, procuror, ministru, dosar, fabricat, Silaghi


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1239.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1239-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Detalii incredibile reies din rechizitoriul întocmit pe numele lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost europarlamentar PNL. Acesta a fost pus sub urmărire penală de DNA și prezentat opiniei publice drept un corupt pe baza unor simple denunțuri, care nu s-au coroborat cu nicio altă proba....

Preluat de la EVZ