Horoscop Pe 17 mai s-au născut Jean Gabin, Ayatolahul Ruhollah Khomeini, Enya, James Last, Virgil Ogăşeanu, Geo Dumitrescu, Călin Căliman.

Horoscop În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Andronic și soția sa, Iunia. Nectarie și Teofan. În calendarul mobil este Înălțarea. Ziua Eroilor. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți despre Înălțare sub aspectul religiei creștine iată ceva foarte frumos, documentat și înțelept sub semnătura părintelui Sofian Boghiu: https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/inaltarea-domnului/inaltarea-domnului-parintele-sofian-boghiu-148846.html.

Horoscop Despre latura spirituală, tehnică și tehnologică a Înălțării, altădată, foarte puțini s-au înălțat în istoria știută, fiecare pe drumul propriu, au devenit ființe de lumină, aidoma unei reprezentări a Domnului, pentru că focul pomenit de Moise, care a văzut un tufiș în flăcări, care i-a dat Legile, sau flacăra care s-a coborât, la Cincizecime, în foișorul unde stateau Apostolii, de i-a învățat multe, pe loc, erau doar reprezentări ale aceleiași ființe de lumină, Domnul Dumnezeu, Sfânta Treime, care este Unul, Cel Atotmilos, Atotputernic și Atoateștiutor.

Horoscop Dacă nouă oameni sunt absolut convinși de ceva, de un eveniment, de ceea ce au văzut sau auzit, trebuie neapărat să existe un al zecelea om care să pună sub semnul întrebării ceea ce afirmă primii nouă. Este o tehnică Mossad, enunțată într-un film cu Brad Pitt, dar prima data a spus-o Voltaire. Eu am fost și o să fiu, toată viața mea, al zecelea om. Teoria conspirației, dacă vă este mai ușor. Sau… teoria celor care vor să gândească cu propriul creier și nu se lasă păcăliți și încearcă să vă facă să nu vă lăsați păcăliți nici domniile vostre!

Horoscop Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, sunt unii oameni care te impresioneză aşa de mult, încât îi ţii minte toată viaţa. Ba, chiar încerci să-i imiţi, devin exemple și modele de viață!

Horoscop Eram copil, poate în clasa a şasea, când am avut ocazia să-l ascult, în amfiteatrul şcolii (prestigiosul Liceu nr. 10, Zoia Kosmodemianskaia) pe fizicianul atomist Sorin Ciulli. Se întorsese de pe Acoperişul Lumii şi scrisese foarte repede o carte, „Corturi în Pamir”. Era un explorator, avea barbă şi degerături. Am stat pe capul bietului om două săptămâni ca să-mi povesteasă, să povestescă, să povestească – să spună tot ce ştie şi de ce a făcut, ceea ce a făcut…

Apoi, foarte tânăr fiind, am avut marele privilegiu și uriașa onoare să petrec un oarecare timp, scurt în zile, dar imens în cunoaştere, cu marele profesor Mircea Eliade. Corneliu Mănescu și Mircea Malița mi-au fost profesori și îndrumători în diplomație și comerț exterior. Maestrul meu spritual a fost Hadji Bedâ Laleh Singh, pe numele de Bătrân din Munte, înțeleptul sufi, pe numele ”civil” Amir Khorsand, mare doctor în neurochirurgie, iar tutorele în ale astrologiei a fost Derek Parker, un enciclopedist rar în ziua de astăzi. Nu în cele din urmă, starețul Dionisie Ignat de la Chilia Sf. Gheorghe, din Colciu, de pe Sf. Munte Athos, mi-a fost lumină și tată spiritual.

Horoscop În Orient am întâlnit oameni care m-au impresionat și influențat foarte mult. Extrem de mult! Unul dintre ei a fost şi Ayatolahul Khomeini, a cărui zi de naştere o pomenim astăzi.

Mă aflam în Iran de trei ani de zile şi tot timpul meu liber era dedicat cercetării, explorării, căutării, studiului. Iar acest timp liber nu era redus, pentru că erau peste cincizeci de sărbători islamice anual, care erau ţinute neapărat.

Horoscop La un moment dat firul pe care îl urmăream m-a obligat să consult nişte manuscrise aflate în oraşul Qom. Acolo este cel mai important centru de formare al clericilor musulmani, cu o bibliotecă imensă.

Horoscop Ca să am acces la acea bibliotecă am făcut o cerere la „Ministerul Culturii şi a Călăuzirii Islamice”. Toate cererile, de fapt toate hârtiile oficiale, începeau în Republica Islamică Iran cu formula „În numele Domnului, Cel Atotmilos şi Atotputernic”. Am avut îndrăzneala, pe care o consider acum nebunească, dar atunci a fost providențială, să adaug „… şi Atoateştiitor!” Cererea mea a fost aprobată în trei zile şi am fost invitat la Ministrul Khamenei, mai târziu Președinte al Iranului. De obicei, o aprobare dura și două-trei luni de zile! A fost începutul unei prietenii frumoase, vorba filmului Casablanca!

Dar, iată-mă în ciorapi şi pantaloni lungi, negri şi cămaşă de mătase, tot neagră, cu mânecă lungă şi încheiat până la ultimul nasture de la gât, pe o căldură de patruzeci de grade, aşteptând pe un covor pufos ca în vis, într-o sală din imensa bilbliotecă de la Qom. Unul dintre bibliotecari îmi luase cererea aprobată, îmi zâmbise complice, schimbasem câteva politeţuri în farsi şi apoi dispăruse ca să-mi aducă manuscrisele şi traducerea lor în una dintre limbile pe care le menționasem. Lăsase uşa deschisă, ca să intre puţin aer.

Horoscop La un momend dat, am auzit pe coridor forfotă, mișcare de oameni care treceau. Mai mulţi oameni. Apoi, s-au oprit. În camera în care aşteptam, care era spaţioasă, de fapt acolo se putea lectura şi erau suficiente perne pe lângă pereţi ca să permită la vreo treizeci de studenţi să citească, pentru că acolo nu se stă pe scaun, ci pe covor, pe pernă! Ei bine, în acea sală de lectură au intrat doi molahi, doi clerici musulmani. Amândoi, cu turban negru. S-au uitat lung la mine. I-am salutat într-o meşteşugită farsi pahlavi, aşa cum mă învăţase Molavi, multimiliardarul pentru care lucram pe acolo.

Horoscop M-au întrebat, amuzaţi şi binevoitori, ce caut acolo. Le-am răspuns că nu stăpânesc aşa de bine farsi pahlavi şi că le cer permisiunea să vorbesc în limba franceză. Şi mai amuzaţi, mi-au dat încuvinţarea. Am început să istorisesc povestea barajului pe care împreună cu alţii zeci de mii de oameni îl făceam la Saveh, ca să aducem apă, poate până la Teheran şi că în timpul liber studiez istoria veche a locului și alte lucruri de taină și mare mirare.

Când terminasem de vorbit, pe uşa a intrat chiar el, Ayatolahul. Stătuse tot timpul lângă uşa deschisă şi ascultase tot ce vorbisem. Fără cea mai mică introducere, sau ezitare, m-a fulgerat din ochi şi m-a întrebat într-o franceză perfectă, metropolitană: „Când am trecut prin faţa uşii erai cu spatele, nu puteai să mă vezi, aşa că de ce ai ales franceza şi nu engleza, sau rusa?”

Trebuie să fac o paranteză şi să spun că de multe ori în Orient, datorită staturii mele solide, înalte, a umerilor laţi, a ochilor albaştri şi a părului blond, mulţi mă luau drept rus. Uneori era de bine, alteori…

Excelenţă, Sfinția Voastră, am răspuns zâmbind, unii au ochi şi nu văd, alţii au urechi şi nu aud, dar câţiva, foarte puţini, pot să vadă şi să audă chiar printr-un perete!” Marele om nu a fost surprins de răspunsul meu, parcă îl aştepta. Parcă totul mai fusese odată jucat, repetat şi acum era premiera… cu public!

Horoscop S-a interesat de mersul lucrărilor la şantier, dacă autorităţile locale și centrale erau de ajutor. Apoi, brusc, m-a întrebat: „Ce aştepţi de la viaţă!” Am ezitat un moment, apoi am răspuns aproape aspru, uitându-mă drept în ochii lui: ”De la viaţă nu aştept mare lucru, ci de la marele mister de după viaţă!”

Ayatolahul Khomeini a clătinat din cap, aprobator, mi-a zâmbit, apoi s-a întors brusc şi a plecat în foşnetul straielor lui rituale.

Probabil că bat câmpii, dar de atuci, de la întâlnirea cu unul dintre cei mai importanţi lideri spirituali ai lumii şi ai istoriei, parcă am văzut viaţa altfel, parcă toate porţile şi drumurile îmi erau deschise în Iran, în Asia, în toată lumea… Lumea mă asculta cu atenţie, mi se dădea dreptate și obstacolele se ridicau din faţa mea ca prin minune!

Horoscop Mă scuzați, nu mai am timp de amintiri, pentru că am primit oaspeţi dragi din State, dar și din alte părți. Nu mulți, dar calitatea lor o întrece pe cea a diamantelor de sute de carate. Mă bucură marea lor supriza plăcută faţă de România şi faptul că se simt aici foarte bine. Au venit ca să învețe de la mine și să facă un ritual vechi de multe mii de ani. Dar şi eu învăţ de la ei. De exemplu nu ştiam că dacă ţi se spune, într-o intersecție, de pe scaunul din dreapta şoferului “You’re good!” însemnă că din dreapta nu vine nicio maşină…

Am auzit de la ei şi o legendă urbană. Hai să zicem că este un pamflet astrologic, nimic nu este adevărat, sau în legătură cu vreo persoană reală, este doar aşa, o pildă!

Horoscop Bărbatul despre care este istoria nostră este un tip distins, onorabil, inteligent, uns cu toate alifiile în politica federală și internațională. Vine la lucru exact la ora 8:30, intră în casa albă unde locuieşte şeful lui, trece pe lângă liftul şefului, spunându-şi copilăreşte, mereu aceiaşi frază, când şeful o să fie plecat o să mă urc şi eu odată în liftul lui. Apoi ajunge în biroul lui, dă buna ziua secretarei şi şefului staffului şi se uită pe monitor la ultimile diggesturi primite prin reţeaua internă de înaltă securitate. De câteva zile îl interesează evenimentele din România, politica externă este în ”job description”.

La un moment dat, când dă de raportul privind poziția stranie a președintelui român privind Ierusalimul, îl cheamă la el pe şeful staffului: “Jesus! Ăştia sunt aliaţii noştri?!!!”

Nu se ştie ce a răspuns înaltul funcţionar federal, dar probabil că a precizat că… aşa este acolo, în Estul Europei! A scăldat-o, în termeni politic corect, de oriunde şi de oricând. Dar, Departamentul de Stat și Casa Albă nu uită, niciun moment, că România, aliata Germaniei, a făcut ceea ce nu se face niciodată. A asasinat un ambasador al Statelor Unite! Nici nu se știe unde este mormântul diplomatului, Dumnezeu să-l odihnească! Așa ceva nu se iartă și nu se uită, mi-a spus-o fostul șef al DOS. Și acum, România este din nou cu Germania, prin etnicul teuton de la Cotroceni, Germania, cea care a pierdut războaiele, dar i-a cumpărat pe toți, câștigând pacea? Aud că Herr Johannis a dat-o în ”marș arriere” că era cu oiștea în gard. Problema nu trebuie pusă în termeni de Dăncilă, Dragnea, sau Iohannis, cine are dreptate, ci în termeni de interesele României. România are întotdeauna dreptate!

Tag-uri:
horoscop, radu stefanescu, enya, destin, viitor, astrologie, speranta


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1197.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1197-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Horoscop Pe 17 mai s-au născut Jean Gabin, Ayatolahul Ruhollah Khomeini, Enya, James Last, Virgil Ogăşeanu, Geo Dumitrescu, Călin Căliman. Horoscop În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Andronic și soția sa, Iunia. Nectarie și Teofan. În calendarul mobil este Înălțarea. Ziua Eroilor. Nimic în ”Kalendar”. Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți...

Preluat de la EVZ