Apropierea termenului final în procesul liderului PSD este considerată de Cotroceni prilejul oportun pentru a da o lovitură de grație partidului de guvernământ, cred strategii din Kiseleff. Planul nou este, de fapt, unul vechi. El constă, în esență, în următoarele: demonizarea și condamnarea lui Dragnea, slăbirea majorității parlamentare, crearea unei crize interne de partid și decaparea Vioricăi Dăncilă. Obiectivul nu e scoaterea de la guvernare a PSD, căci Iohannis nu dorește să repete scenariul perdant din 2016. Obiectivul este readucerea la ordine a PSD.

Acest plan mizează, evident, pe condamnarea lui Liviu Dragnea și, în plus, sau, măcar, pe slăbirea poziției lui de lider maxim în partid. În prezent, se lucrează deja cu mai mulți pesediști nemulțumiți de actuala conducere a PSD. Victor Ponta, care a obținut achitare în procesul său, a și anunțat că se va reactiva politic, iar noul său partid va fi unul anti-Dragnea. Foștii premieri ai PSD, schimbați la ordinele liderului PSD din cauza presupusului colaboraționism cu Iohannis, s-ar fi reactivat pe linia anti-Dragnea, sperând să revină la vârful PSD și chiar al Guvernului. Exclușii Ivan și Chirica, împreună cu toți susținătorii lor, așteaptă momentul pentru a acționa în aceeași direcție. În interior, încă pesediști mai mult sau mai puțin nemulțumiți de Dragnea stau la pândă, așteptând momentul de grație.

O eventuală condamnare a lui Dragnea nefiind definitivă, este necesar ca toate forțele să pună umărul serios pentru a-l obliga pe președintele PSD să plece acasă.

Eliminarea sau chiar numai frăgezirea lui Liviu Dragnea îi va permite lui Iohannis să declanșeze operațiunea „Decaparea”. Ea nu va consta doar în schimbarea Vioricăi Dăncilă, ci și a tuturor apropiaților lui Dragnea din Guvern: Darius Vâlcov, Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Tudorel Toader etc. Ei vor fi eliminați și înlocuiți cu pesediști loiali președintelui, de tipul Grindeanu.

Având în vedere această schimbare, este de la sine înțeles că relațiile PSD cu ALDE vor ajunge în criză, iar majoritatea parlamentară se va confrunta cu probleme de „coagulare”. Acest fapt va diminua considerabil susținerea politică a viitorului guvern, care va fi cvasi-minoritar, subjugat de președinte și pradă unor crize permanente, care vor eroda rapid PSD.

Noul executiv ar trebui să renunțe la programul de guvernare, impus de Dragnea, și să adopte unul nou, „rațional”, din care creșterile salariale, care umflă inflaţia şi măresc deficitul, vor fi eliminate. Nu în ultimul rând, se va renunța la modificarea legilor justiției, care au dat peste cap politica românească în ultimul an.

Acest plan ar urmări ca, înaintea alegerilor europene de anul viitor, PSD să ajungă la un procent de sub 25%, astfel încât să nu aibă nicio șansă la alegerile prezidențiale. În timp ce strategii echipei Dragnea din Kiseleff căutau soluţii la problemele de mai sus, preşedintele Iohannis lupta, ieri, pentru pace, la reuniunea informală a Consiliului European de la Sofia, unde se discuta despre denunţarea de către SUA a Acordului nuclear cu Iranul. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va pleda, astăzi, la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, pentru acordarea unei atenţii sporite întăririi statului de drept şi luptei împotriva corupţiei. Şi, evident, pentru securitate şi pace regională.

Pe scurt, război acasă şi pace în lume!

Tag-uri:
iohannis, psd


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1205.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1205-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Apropierea termenului final în procesul liderului PSD este considerată de Cotroceni prilejul oportun pentru a da o lovitură de grație partidului de guvernământ, cred strategii din Kiseleff. Planul nou este, de fapt, unul vechi. El constă, în esență, în următoarele: demonizarea și condamnarea lui Dragnea, slăbirea majorității parlamentare, crearea...

Preluat de la EVZ