Procurori din Secția de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus începerea urmăririi penale și au înaintat, joi, Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș, de la Tribunalul București.

Elena Burlan Pușcaș este cea care, pe 3 aprilie 2016, în calitate de judecător de drepturi și libertăți, a dispus arestarea preventivă a celor doi israelieni, angajați ai „Black Cube”, David Geclowicz și Ron Weiner, prinși în România și acuzați că ar fi avut ca misiune spionarea Laurei Codruța Kovesi.

DNA transmite că judecătoarea este acuzată de luare de mită. Având în vedere calitatea de magistrat a Elenei Burlan-Pușcaș, DNA a acerut și a obținut, miercuri, avizul favorabil de la Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dosarul a fost înregistrat la DNA abia în anul 2016. În referat, procurorii susțin că judecătoarea ar fi primit mită 50.000 de euro, în perioada 2009-2010, de la patru inculpați, trimiși în judecată, doi dintre aceștia fiind cercetați pentru tentativă de omor calificat. În acel caz, Elena Burlan-Pușcaș a dispus înlocuirea măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Ulterior, Curtea de Apel București i-a condamnat pe acuzați la 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni închisoare.

Tag-uri:
DNA, judecatoare, arestare, Tribunalul Bucuresti, mita


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1226.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/05/button-share-1226-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurori din Secția de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus începerea urmăririi penale și au înaintat, joi, Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș, de la Tribunalul București. Elena Burlan Pușcaș este cea care, pe 3 aprilie 2016, în...

Preluat de la EVZ